Κατεπείγουσα ανάγκη συνδρομής και υγειονομικός έλεγχος στον καταυλισμό ΡΟΜΑ Θήβας

Τα 20 κρούσματα του κορονοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης της Λάρισας, είναι ένα ανησυχητικό νέο. Υπάρχουν ευθύνες που εδώ και ένα μήνα, παρά τις επισημάνσεις μας, δεν λήφθηκαν μέτρα για την προστασία τους. Οι Ρομά του νομού μας, ιδιαίτερα στη Θήβα, διαβιούν σε έναν από του 354 καταυλισμούς και οικισμούς, που κατέγραψε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ειδική Γραμματεία Ρομά, η οποία δημιουργήθηκε το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι συνθήκες διαβίωσης (πυκνότητα, έλλειψη βασικών υποδομών και όρων υγιεινής), καθιστούν κατεπείγουσα την ανάγκη να γίνει άμεσαδειγματοληπτικός έλεγχος με κινητή μονάδα υγειονομικής φροντίδας, μαζί με ενημέρωση, απολύμανση κοινόχρηστων ή και εσωτερικών χώρων και διαγνωστικά τεστ. 

Επίσης επείγει η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά και η συνδρομή της Πολιτείας σε αυτή την ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.000 στην Τουρκία

Πα Απρ 10 , 2020
Οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στην Τουρκία ξεπέρασαν τους χίλιους, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος ακόμη 98 ανθρώπων. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά είπε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της Covid-19 είναι 47.029. Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν έφτασε τους 1.006, ωστόσο την […]