Οκτώ προτάσεις προστασίας και εξυπηρέτησης των Δημοτών καταθέτει η Δημοτική Παράταξη “ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ” του Σταύρου Χριστακάκη

Κυρία Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε,

Στις ιδιαίτερες και δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε είναι αναγκαίο ο Δήμος μας να βρεθεί δίπλα στον Δημότη. 

Αυτονόητα στηρίζουμε κάθε προσπάθεια η οποία συμβάλλει στην εξυπηρέτηση του Δημότη  μας και στην προστασία της υγείας του. 

Ο  Δήμος μας έχει χρηματοδοτηθεί με 40.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού (20.000 ευρώ αφορούν τους Roma).Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε:

1) Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες.

2) Επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις στους δημόσιους χώρους (με έμφαση ΕΛΤΑ, Τράπεζες,  χώρους περιπάτου και άθλησης, λαϊκή αγορά) ,καθώς και στα μέσα διαχείρισης των απορριμμάτων ( κάδους απορριμμάτων ,  μεταφορικά μέσα κλπ). Αυτονόητα θα χρησιμοποιηθεί εξειδικευμένο προσωπικό και πιστοποιημένα  υλικά.

3) Εξυπηρέτηση των ατόμων μεγάλης ηλικίας καθώς και των ευάλωτων ομάδων στην διαχείριση της καθημερινότητάς τους. Πληρωμή λογαριασμών, αγορά τροφίμων και φαρμάκων . Η υπηρεσία αυτή μπορεί να παρασχεθεί με ίδια μέσα ή με ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη ( πχ υπηρεσίες delivery). 

4)Παρασκευή και διανομή γευμάτων σε άτομα που το έχουν ανάγκη. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε το υποστηρικτικό  δυναμικό των άλλων δομών του Δήμου μας που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους ( παιδικός σταθμός, σχολεία).

5) Διανομή τροφίμων σε οικογένειες που πλήττονται από την κρίση λόγω αναστολής ή περιορισμού των δραστηριοτήτων τους. Μεγάλη μερίδα Δημοτών μας δραστηριοποιείται στις λαϊκές αγορές και έχει υποστεί τεράστια ζημιά από την κρίση λόγω του κορονοϊού. Το ίδιο συμβαίνει και με επαγγελματίες που ανέστειλαν την δραστηριότητά τους καθώς και εργαζόμενους που τέθηκαν σε ειδικό καθεστώς απασχόλησης. 

6) Χορήγηση υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια)  σε ευπαθείς ομάδες του   Δήμου μας (Roma).

7) Ειδικές  στοχευμένες παρεμβάσεις σε περιοχές (Συνοικισμός , 10ης Σεπτεμβρίου, Δραγατσούλα )  με απολυμάνσεις και επιλεκτικούς καθαρισμούς.

8) Λήψη μέτρων ελάφρυνσης των επαγγελματιών του Δήμου μας σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο (πχ μείωση τελών τραπεζοκαθισμάτων κ.α ).

Είμαστε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Share...
  • 4
  •  

nea

Next Post

Από τις 15 Απριλίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για επιδότηση τόκων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Σα Απρ 11 , 2020
Δημοσιεύθηκε, σήμερα, στο ΦΕΚ η πρόσκληση για την «Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19».    Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης που αφορά στην κάλυψη των τόκων των επιχειρηματικών δανείων για τρεις μήνες, ανέρχεται σε 750 εκατ. ευρώ. […]