Με κατ’ οίκον διανομή τροφίμων το ΤΕΒΑ ή με ραντεβού από τον Δ. Θηβαίων

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Θηβαίων η διανομή τροφίμωντου Προγράμματος ΤΕΒΑ (Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤαμείοΕυρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους), μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της συμβολής του «Βοήθεια στο Σπίτι», στο σύνολο των δικαιούχων του προγράμματος που αντιστοιχεί σε 554 νοικοκυριά. 

Τον χώρο διανομής τροφίμων επισκέφτηκε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, για να εμψυχώσει και να συγχαρεί τους εργαζόμενους και τους εθελοντέςπου βοήθησαν στη διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε είτε με κατ’ οίκον διανομή, ειδικά για τους κατοίκους των χωριών, είτε με ραντεβού για να μην υπάρχει συγχρώτιση και με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας,  στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά,  τήρηση αποστάσεων, στυλό μίας χρήσης)

Ο Δήμαρχος Θηβαίων δήλωσε σχετικά:  

«Η κοινωνική μέριμνα αποτελεί για εμάς πρωταρχική μας προτεραιότητα. Οι υπηρεσίες μας έχουν τεθεί και συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον πολίτη, στήνοντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίαςΚανένας δημότης μας δεν πρέπει να είναι μόνος του σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είμαστε δίπλα του, αιρετοί,  εργαζόμενοι και εθελοντές, αλληλέγγυοι. Μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση. Εκτός από τη διανομή τροφίμων μέσω ΤΕΒΑ, προγραμματίζουμε μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα και διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Είδη πρώτης ανάγκης θα φτάσουν με ασφάλεια σε κάθε σπίτι συμπολίτη μας που χρειάζεται τη βοήθειά μας».

Τη διαδικασία διανομής συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Ανδρέας Χατζησταμάτηςσε συνεργασία με τις Υπηρεσίες, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ιουλία Κοντού, τους Αντιδημάρχους:Θηβαίων κ. Γιώργο ΠαπασπύρουΘίσβης κ. Αναστάσιο Καμούτση, Πλαταιών κ. Κώστα Γεωργίου, Βαγίων κ. Παναγιώτη Τσαραμπάρη και τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου. 

 Η  ανωτέρω δράση υλοποιήθηκε μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που έχει συσταθεί για τις ανάγκες του ΤΕΒΑ, στην οποία ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο)  την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας.

Share...
  • 3
  •  

nea

Next Post

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας τον Μάιο

Σα Απρ 11 , 2020
Ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως θα υπάρξει μια ακόμα επανάληψη τον επόμενο μήνα του πακέτου των μέτρων στήριξης της οικονομίας, ίσως και πιο διευρυμένο. Ο Υπουργός Οικονομικών μίλησε στο ΣΚΑΪ και είπε πως έχει ήδη ληφθεί νέο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, και ίσως αυτό θα είναι διευρυμένο. Στο πλαίσιο […]