Δια περιφοράς το Δ.Σ. του Δήμου Δελφών τη Μ.Τετάρτη

Η συνεδρίαση θα γίνει εκ νέου δια περιφοράς για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν τα μέτρα οικονομικής στήριξης που προτίθεται να λάβει η δημοτική Αρχή για επιχειρήσεις που πλήττονται και για τους δημότες, μετά και την εξειδίκευση των σχετικών εγκυκλίων από το Υπουργείο των Εσωτερικών.

Επίσης, θα γίνει και τυπικά η αποδοχή των έκτακτων χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, θέμα για το οποίο η αντιπολίτευση κατηγορεί τη δημοτική αρχή για σημαντική καθυστέρηση, καθώς και στους καταυλισμούς των Ρομά, όπου ήδη πραγματοποιήθηκε απολύμανση.

Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί για μια φορά ακόμα παράταση στην προθεσμία κατασκευής του έργου του ΧΥΤΥ στο Βαρτό, αλλά και για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στο βόριο τμήμα του Δήμου.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

 1. Λήψη απόφασης οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων του Δήμου Δελφών λόγω της πανδημίας του COVID-19. (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).
 2. Αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).
 3. Αποδοχή έκτακτης χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).
 4. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κοϊβαρης, Δ/ντής Οικ/κών Υπηρεσιών).
 5. Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικ. έτους 2020 του Κεφ. Αυτ. Διαχ/σης «ΧΡ.ΜΑΧΑΙΡΑ». (Εισηγήτρια: κ. Δέσποινα Γκαβογιάννη, υπάλληλος Γρ. Κληροδοτημάτων).
 6. Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικ. έτους 2020 του Κεφ. Αυτ. Διαχ/σης «ΕΥΑΓΓ. & ΑΙΚ. ΓΑΖΗ-ΚΑΡΕΛΛΑ». (Εισηγήτρια: κ. Δέσποινα Γκαβογιάννη, υπάλληλος Γρ. Κληροδοτημάτων).
 7. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού για κατεπείγουσες εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες Ο.Τ.Α. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστάμενος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
 8. Τροποποίηση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης – Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Δελφών, έτους 2020. (Εισηγητής: κ. Γεώργιος Τσατσαρώνης, Αντιδήμαρχος).
  1. Έγκριση παράτασης προθεσμίας της Πράξης: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΥ) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (MIS 5001154, 8η για το Υ/Ε 1 & 3η για το Υ/Ε 8)». (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).
  2. Έγκριση παράτασης εργασιών του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ, Δ.Ε. ΔΕΛΦΩΝ, Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ, Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017- 2018 (Α ́ ΦΑΣΗ)». )». (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κακκανάς αν. προϊστάμενος Δ.Τ.Υ.).
  3. Καθορισμός ανώτατου ορίου επιτρεπόμενων ημερών κίνησης εκτός έδρας αιρετών και υπαλλήλων υπηρετούντων στο Δήμο Δελφών Ν. Φωκίδας για το έτος 2020. (Εισηγητής: κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, προϊστάμενος Διοικ/κών Υπηρεσιών).
  4. Τροποποίηση της υπ ́ αρ. 55/18.02.2015 απόφασης Δ.Σ. «Έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (TEBA/FEAD) και ορισμός νομίμου εκπροσώπου και εκπροσώπου Διαβούλευσης. (Εισηγήτρια: κ. Χρυσάφω Σεγκούνη, Αντιδήμαρχος).
Share...
 •  
 •  

nea

Next Post

COSMOTE: Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις για τις ημέρες του Πάσχα

Πα Απρ 10 , 2020
Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις από το σταθερό προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδας, όλων των παρόχων, προσφέρει στους συνδρομητές της η COSMOTE για τις ημέρες του Πάσχα. Με τον τρόπο αυτό φέρνει κοντά τα αγαπημένα πρόσωπα και τους συνεργάτες μας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να μείνουμε σπίτι αυτές τις γιορτές προκειμένου να προστατεύσουμε τους […]