Ιαπωνία : Αυξημένα τα νέα κρούσματα – 530 περιπτώσεις μέσα σε ένα 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε 530 νέες περιπτώσεις κοροναϊού και τέσσερις θανάτους για την Κυριακή.

Τη Δευτέρα, αναφέρθηκαν συνολικά 7.967 περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων 712 λοιμώξεων από το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των 114 νεκρών περιλαμβάνει 12 θανάτους που συνδέονται με το πλοίο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε μέσω εκπροσώπου του την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Ιαπωνία ενδέχεται να χρειαστεί να λάβει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού σε περιοχές με μη ανιχνεύσιμες λοιμώξεις, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιαπωνίας NHK.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του ΠΟΥ, είπε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να αυξήσει τις δοκιμές και την απομόνωση για να διατηρήσει τα ποσοστά μόλυνσης κάτω, ανέφερε ο NHK.

Πηγή: edition.cnn.com

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Γερμανία : Μειώνονται τα νέα κρούσματα – 126 επιπλέον θάνατοι

Δε Απρ 13 , 2020
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων από κοροναϊό αυξήθηκε κατά 2.537 φθάνοντας συνολικά τα 123.016 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για τις μολυσματικές ασθένειες τη Δευτέρα. Αυτή ήταν η χαμηλότερη αύξηση των τελευταίων ημερών και από αυτήν που αναφέρθηκε την Κυριακή και σημειώθηκε η τρίτη πτώση μετά από τέσσερις […]