«Λύση ΤΩΡΑ στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αδιάθετες κατοικίες και την απόκτηση οριστικών παραχωρητηρίων δικαιούχων στους οικισμούς Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ»

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων​, ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης ζητά την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις αδιάθετες κατοικίες και την απόκτηση οριστικών παραχωρητηρίων δικαιούχων στους οικισμούς Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, με επιστολή προς τον ΟΑΕΔ, τονίζει ότι τον Νοέμβριο 2017 κληρώθηκαν στη Θήβα 9 αδιάθετες εργατικές κατοικίες (1 στον οικισμό Θήβα ΙΙ και 8 στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ). Ταυτόχρονα, ενημερώνει ότι στον οικισμό Θήβα ΙΙ σε κατοικίες όπου έχει γίνει οριστική παράδοση, πολλοί δικαιούχοι, ενώ έχουν εξοφλήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια την κατοικία, δεν έχουν πάρει ακόμα την κυριότητα. Αντίστοιχα, στον οικισμό Θήβα ΙΙΙ, που αποτελείται από περίπου 370 κατοικίες, οι κατοικίες δεν έχουν παραδοθεί ακόμη οριστικά στους δικαιούχους (προσωρινά παραχωρητήρια) εδώ και 22 χρόνια. 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε οι 9 δικαιούχοι, να παραλάβουν τα παραχωρητήρια των κατοικιών που παραμένουν απαράδοτες, ενώ οι δικαιούχοι που περιμένουν χρόνια, να παραλάβουν επιτέλους τα οριστικά παραχωρητήρια των κατοικιών τους στις εργατικές κατοικίες των οικισμών Θήβα ΙΙ και Θήβα ΙΙΙ. Τέλος, ερωτάται εάν υπάρχουν και άλλες αδιάθετες κατοικίες στον νομό Βοιωτίας και αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης περί δωρεάν παραχώρησής τους. 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Κορονοϊός-Ελλάδα: 3.445 νέα κρούσματα (51 στη Βοιωτία), 743 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι

Τε Απρ 7 , 2021
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν είναι 3.445, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 285.015 (ημερήσια μεταβολή +1,2%), εκ των οποίων 51,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 94 θεωρούνται […]