Μαύρη σελίδα… Μαύρες μνήμες!

Κάθε λαός έχει, δυστυχώς, και μαύρες σελίδες στην ιστορία του.

Μια από τις μαύρες περιόδους της δικής μας ιστορίας είναι η απριλιανή δικτατορία, η χούντα των Συνταγματαρχών, που με τη χρήση ωμής βίας έβαλε την πατρίδα στο γύψο για μια επταετία!

Σύνταγμα και ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν.

Η πατριδοκαπηλία, ο φασισμός, ο εθνικός διχασμός, κυριάρχησαν.

Οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι δολοφονίες, τα οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα της χούντας, ήταν μια πικρή καθημερινότητα.

Κάποιοι Έλληνες δημοκράτες, ευτυχώς, δεν υποτάχθηκαν στην τυραννική εξουσία αλλά διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, επέλεξαν να αγωνιστούν για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Τους τιμάμε και τους ευγνωμονούμε!

Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και ότι η υπεράσπιση της Δημοκρατίας είναι μια διαρκής πρόκληση αλλά και ευθύνη για όλους μας.

Ας κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη κι ας προσπαθήσουμε για την ενότητα, μπροστά στα μεγάλα ζητήματα, της εξωτερικής πολιτικής, της άμυνας, της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, για να θέσουμε το φασισμό και τους υμνητές του στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο.

Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ

Τρ Απρ 21 , 2020
Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται το δίχτυ προστασίας και στήριξης της Πολιτείας σε εργαζόμενους ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους […]