Επιστολή για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Ορχομενού στέλνει ο Σταύρος Χριστακάκης σε Δήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΣ

Προς:  Δήμαρχο Ορχομενού

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
                      

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ

Κυρία  Δήμαρχε,Κύριε Πρόεδρε,
Οι ραγδαίες περιβαλλοντικές αλλαγές που συντελούνται στον πλανήτη εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας, όπως η βιομηχανοποίηση,  η αστικοποίηση,  οι πυρκαγιές,  η αλλαγή χρήσεων γης κλπ, έχουν ως αποτέλεσμα την συχνή εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων που οδηγούν στην εμφάνιση πλημμυρικών καταστάσεων. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κατά κύριο λόγο, σε συνδυασμό με την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων καθώς και τον πλημμελή καθαρισμό των αρδευτικών διωρύγων, δεν επιτρέπουν την εύκολη αποχέτευση των υδάτων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πλημμυρικών φαινομένων σε εκτεταμένη κλίμακα.Οι χρήσεις γης στην ευρύτερη περιοχή  όπου εμφανίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι αγροτικού κατά βάση χαρακτήρα, υπάρχει όμως και αστικός ιστός  στις περιοχές αυτές. 

Πρόσφατα ο Δήμος μας, κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξ αιτίας εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, κάτι το οποίο είχε συμβεί  το φθινόπωρο του 2018, καθώς και τον χειμώνα του 2019.Αυτό μας οδηγεί στην υποχρέωση να αναπτύξουμε έργα και δράσεις αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης , γιατί διαφορετικά οι επιπτώσεις στην οικονομία στη  κοινωνία και το περιβάλλον του Δήμου μας θα είναι μεγάλες. 

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22/4/2020  και να δρομολογηθούν οι ενέργειες για τα εξής:

α) Να συνταχτεί Τεχνικό Δελτίο για την χρηματοδότηση μελετών και έργων που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία των περιοχών του Κωπαιδικού πεδίου, αρμοδιότητας του Δήμου μας.

Την πρότασή μας θα αποστείλουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις που αφορούν έργα και δράσεις πολιτικής προστασίας.

β) Να δρομολογηθούν άμεσα και να συμπληρωθούν αν απαιτείται, τα έργα που έχουν εγκριθεί για τον  πρώην  Δήμο Ακραιφνίας (περιοχές «Μπούκα» και Κάστρο) .

γ)  Να ολοκληρωθεί ο αναδασμός του Αγίου  Δημητρίου. 

δ) Να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πραγματοποίηση αντιστοίχων έργων στο Κωπαιδικό πεδίο, δικής της αρμοδιότητας.
Ορχομενός 21/4/2020
Με Εκτίμηση
Σταύρος ΧριστακάκηςΔημοτικός ΣύμβουλοςΕπικεφαλής Δημοτικής ΠαράταξηςΠορεία Προοπτικής

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Ημέρα μνήμης για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας

Τρ Απρ 21 , 2020
Δήλωση της βουλευτού Βοιωτίας, Γιώτας Πούλου για την 21η Απριλίου 1967: Η κατάλυση της Δημοκρατίας με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 είχε ολέθριες συνέπειες για την χώρα μας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν και η ελευθερία του λόγου φιμώθηκε. Πολλοί άνθρωποι δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν και φυλακίστηκαν υπερασπιζόμενοι την Δημοκρατία. Η εκτροπή του […]