Επικεφαλής η Ελλάδα, για πρώτη φορά, στην κατάθεση πρότασης κοινοπραξίας για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport 2020»

Κάνοντας πράξη την κυβερνητική δέσμευση εξωστρέφειας και στο πεδίο του αθλητισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανέλαβε για πρώτη φορά στην ιστορία την πρωτοβουλία να ηγηθεί διακρατικής κοινοπραξίας και να υποβάλει πρόταση για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Sport2020»!

Η πρόταση – αίτηση για την «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο», σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, το Υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού της Ρουμανίας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, έχει σκοπό να αναδείξει τη σημασία εφαρμογής καλών πρακτικών στο πεδίο του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τον πρότυπο αθλητικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν οι διοικητικοί παράγοντες ερασιτεχνικών σωματείων.

Αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας που θα πραγματοποιηθεί θα αποτελέσουν τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία από τις πρώτες τη τάξει εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ρουμανίας. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα αντιπαρατεθούν με τα αντίστοιχα ομάδων από την League2 της EnglishFootballLeague.

Θεμελιώδης στόχος της πρότασης για το εν λόγω πρόγραμμα  είναι τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της μελέτης που θα προκύψουν να αποτελέσουν την βάση καλύτερης οργάνωσης των ερασιτεχνικών σωματείων. Και αυτά με τη σειρά τους να μπορέσουν να εναρμονιστούν ευκολότερα με τις σύγχρονες ευρωπαϊκές τάσεις υλοποίησης κανόνων χρηστής διακυβέρνησης. 

Η εισαγωγή σύγχρονων μοντέλων καλής διακυβέρνησης θα συμβάλει στην επικράτηση ενός αθλητισμού που θα διέπεται από διαφάνεια, που θα δίνει προτεραιότητα στον αθλητή και στις ανάγκες του και θα αναδεικνύει τη χρηστή και δίκαιη διοίκηση.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Νέος φυσικός χλοοτάπητας στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Θήβας

Τε Απρ 22 , 2020
Σε αναβάθμιση του φυσικού χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Θήβας προχωρά ο Δήμος Θηβαίων,  ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου που θα προσφέρει ασφαλείς συνθήκες άθλησης στους χρήστες και θα έχει αντοχή στο χρόνο. Το έργο συνοπτικά αφορά στην αφαίρεση και απομάκρυνση του υφιστάμενου κατεστραμμένου χλοοτάπητα, κατασκευή νέου αποστραγγιστικού δικτύου, επαναπλήρωση […]