Δήμος Θηβαίων: Προληπτικοί καθαρισμοί κοινοχρήστων χώρων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου προετοιμάζεται ο Δήμος Θηβαίων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 1/2021 ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδος που εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος, η αντιπυρική περίοδος 2021 για τη Βοιωτία ορίζεται από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το διάστημα απαγορεύεται η χρήση πυρός. Η συγκεκριμένη απαγόρευση ισχύει ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα σημειώνεται στον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς. Έτσι, ουδεμία άδεια καύσης θα χορηγείται από τις οργανικές μονάδες της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης της άδειας καύσης καλαμιάς-σιτοκαλαμιάς, ατομικής ή ομαδικής. Παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Θηβαίων για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω πυροσβεστικών διατάξεων.

Παράλληλα, ο Δήμος Θηβαίων υπενθυμίζει στους δημότες – ιδιοκτήτες οικοπέδων την υποχρέωση καθαρισμού των εκτάσεών τους από ξερά χόρτα και την απομάκρυνσή τους.

Από τη πλευρά του, ο Δήμος μεριμνά για τον προληπτικό καθαρισμό, αποψίλωση, περισυλλογή, απομάκρυνση και κατάλληλη διαχείριση των εύφλεκτων υλικών από κοινόχρηστους χώρους, καθώς και για την περισυλλογή και απόρριψη απορριμμάτων και άλλων ετερόκλητων-άχρηστων υλικών, προς αποφυγήν του κινδύνου πυρκαγιάς.

Το Άλσος του Μοσχοποδίου και της Αγίας Τριάδας περιμετρικά της πόλης μας αποτελούν πολύτιμους δασικούς πνεύμονες πρασίνου. Οφείλουμε να τους προστατεύσουμε από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Share...

nea

Next Post

«Η Κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει άμεσα τους πληγέντες αγρότες της Βοιωτίας από τον παγετό και τη ξηρασία»

Τε Απρ 14 , 2021
Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης ανέδειξε στην Βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών της Βοιωτίας από τον παγετό και τη ξηρασία. Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι αγρότες της Βοιωτίας βρίσκονται σε απόγνωση μετά τον τελευταίο καταστροφικό – […]