Κυβερνητικός εμπαιγμός προς τους εργαζόμενους και ανεργους

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ούτε και τούτες τις δύσκολες ώρες, που οι εργαζόμενοι πλήττονται όσο κανείς από τις συνέπειες της «παύσης» της οικονομικής δραστηριότητας που επέβαλε η ίδια λόγω της πανδημίας, δεν έχει σταματήσει να μας εξαπατά. Ανακοίνωσε ένα επίδομα 800 ευρώ, που όμως αφορά μόνο μια μειοψηφία εργαζομένων. Εκτός αυτού, καταγγελίες για τον κυβερνητικό εμπαιγμό και ψίθυροι για εργοδοτική ασυδοσία στην αγορά εργασίας, εν μέσω πανδημίας, φτάνουν καθημερινά στην δημοσιότητα.

Με πιο εμβληματική την καταγγελία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος που αποκαλύπτει την εξαίρεση της πλειοψηφίας των Οικοδόμων από το επίδομα των 800 ευρώ.

Στις 31 Μαρτίου σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε πως οι οικοδόμοι θα καλυφθούν με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου και εξειδικεύτηκαν με Π.Ν.Π. την επόμενη μέρα.

Από την επόμενη μέρα, χιλιάδες οικοδόμοι που απασχολούνται στο χτίσιμο, μερεμέτια, επισκευές, ανακαινίσεις σε ιδιωτικές κατοικίες και άλλες μικρές ιδιωτικές κατασκευές, σαν αυτές που δουλεύουν πολλοί απλοί μεροκαματιάρηδες, διαπίστωσαν πως μένουν έξω από την δυνατότητα να εισπράξουν έστω και το πενιχρό επίδομα που έταξε η κυβέρνηση. 

Εκτός από τους οικοδόμους, οι εργαζόμενοι που επιβίωναν προσφέροντας σε εργασίες με περιστασιακό χαρακτήρα, βρίσκονταν και βρίσκονται αποκλεισμένοι από κάθε επίδομα, όπως και από τα 800 Ευρώ.

Χιλιάδες περιστασιακά άνεργοι, που εργάζονταν στον Τουρισμό και το χειμώνα γράφονταν στο Ταμείο Ανεργίας, αναμένοντας την επόμενη τουριστική σεζόν, δεν έχουν να λάβουν ούτε επίδομα, ούτε θα εργαστούν. Η ελπίδα να εργαστούν στον τομέα του Τουρισμού, τουλάχιστον για την φετινή χρονιά «εξανεμίσθηκε», αφού ο Tουρισμός είναι από τα πρώτα θύματα της πανδημίας.

Επίσης δεν υπάρχει πρόνοια για τους μακροχρόνια άνεργους, καθώς στα νέα έκτακτα μέτρα που θεσπίστηκαν για αυτούς, επωφελούνται μόνο 155 χιλιάδες, ενώ με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, υπάρχουν 550 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι. Άρα 400 χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι συνάδελφοί μας, εξαιρούνται.  

Στα προαναφερθέντα έρχονται να προστεθούν ψίθυροι ότι υπάρχουν εργοδότες που ζητούν μέρος ή όλο το βοήθημα από τους εργαζομένους τους, ως απαραίτητη συμβολή για να κρατηθεί ανοιχτή η επιχείρηση και ως βασική προϋπόθεση για να έχουν δουλειά μετά το πέρας της πανδημίας. Ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία και άλλοι στην εκ περιτροπής εργασία με το 50% του μισθού.

Καμία λοιπόν κυβερνητική μέριμνα για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει. Τα ελάχιστα θετικά που γίνονται είναι στάχτη στα μάτια μας, από μια κυβέρνηση έτοιμη να πάρει πίσω κάθε «ψίχουλο» που έδωσε το προηγούμενο διάστημα. Μια κυβέρνηση που αναλώνεται σε επικοινωνιακά τρικ καλώντας τον κόσμο να βγαίνει στα μπαλκόνια για «παλαμάκια» και πληρώνει αδρά τα «Μέσα Μαζικής Παραπλάνησης» ώστε να πετύχει το σκοπό της.  Μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να υπογράψει νέα μνημόνια.

Η Διοίκηση του ΕΚΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και γενικά όλους όσους έχουν πληγεί από την 10ετή οικονομική κρίση να είναι σε αγωνιστική εγρήγορση καθώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Share...
  • 2
  •  

nea

Next Post

7 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 2.408 συνολικά

Τε Απρ 22 , 2020
Ανακοινώθηκαν 7 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.408, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία […]