Για 2η φορά το ΚΙΝΑΛ καταθέτει τροπολογία για προστασία της πρώτης κατοικίας

Συνεχίζοντας με υπεύθυνη στάση απέναντι στην πανδημία και στις μεγάλες ανάγκες που αυτή δημιούργησε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε δύο τροπολογίες στη Βουλή, που αφορούν αφ΄ ενός την αναγκαία παράταση της ουσιαστικής προστασίας της πρώτης κατοικίαςκαι αφ΄ετέρου την απαραίτητη οικονομική στήριξη των πολιτών που πλήττονται οικονομικά από την κρίση, ιδίως μέσω της απαλλαγής από την υποχρέωση προκαταβολής φόρου

    Ειδικότερα, οι τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής, περιλαμβάνουν:         

  • ​Την πρόταση για την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας στο καθεστώς του Ν. 3869/2010, με σκοπό την εξάλειψη της απειλής που αισθάνονται πολλά νοικοκυριά. Με την ίδια τροπολογία, παρέχεται ανάλογη προστασία και στην αγροτική ακίνητη περιουσία.
  • ​Την πρόταση για την άμεση μείωση κατά 50% της προκαταβολής φόρου όλων των επιχειρήσεων φυσικών και νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2019 και πλήρη απαλλαγή όσων επιχειρήσεων ανέστειλαν τη λειτουργία τους εξ αιτίας της κρίσης.

    Επισημαίνουμε ότι η πλειοψηφία της ΝΔ έχει ήδη απορρίψει την πρόταση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής για συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τον εκσυγχρονισμό του Πτωχευτικού Δικαίου των Φυσικών Προσώπων, όπως και την σχετική τροπολογία που κατέθεσε η Κ.Ο.  του Κινήματος Αλλαγής στην Βουλή, στα τέλη του 2019. 

    Ο Βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Για τηνΚυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο, εάν πράγματι θέλει να στηρίξει ουσιαστικά τους πολίτες της χώρας που είναι εκτεθειμένοι σε πολλαπλούς κινδύνους, η αποδοχή των δύο τροπολογιών. Δεν θα κουραστούμε να επανακαταθέτουμε και να επιμένουμε στις προτάσεις μας, όσο η Κυβέρνηση κωφεύει και δεν ανταποκρίνεται σε δίκαια και κρίσιμα κοινωνικά αιτήματα».

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Πώς θα ισχύσει ο συμψηφισμός 25% του ΦΠΑ με άλλες οφειλές

Πα Απρ 24 , 2020
Με αίτηση που θα υποβάλλουν μέσω email στην Εφορία, οι επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις, οι  αυτοαπασχολούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμψηφίσουν το 25% του ποσού του ΦΠΑ που θα εξοφλήσουν στο σύνολό του έως τις 30 Απριλίου με άλλες οφειλές ή δόσεις ρυθμίσεων που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν από την […]