Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα ψηφιακής προόδου!

Στην κοινή συνεδρίαση με θέμα: «Ένα ανοιχτό, δίκαιο και ανταγωνιστικό ψηφιακό μέλλον για τους Ευρωπαίους», παρουσία της της Εκτελεστικής Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Margrethe Vestager, συμμετείχε σήμερα ο Βουλευτής ΝΔ Θέμης Χειμάρας ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Η Αντιπρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη για το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού ως αρμόδια για «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή».

Ο Θέμης Χειμάρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το Βήμα της Βουλής υπογράμμισε:

“Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα ψηφιακής προόδου!

Εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία στην ειδική συνεδρίαση με προσκεκλημένη την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΕΕ κα Margrethe Vestager, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην τεράστια προσπάθεια που συντελείται από την Κυβέρνηση για την ψηφιακή μετάβαση του κράτους.

Ακόμη και εν μέσω πανδημίας, προχωρήσαμε σε πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις όπως η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημοσίου Gov.gr και η ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τα δίκτυα 5G, αφήνοντας πίσω τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία στις ουρές των υπηρεσιών.

Επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην οικονομία, στην υγεία, στην εργασία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και στις επιχειρήσεις ανοίγοντας παράθυρο στο μέλλον.

Μαζί με τις δράσεις των 2,2 δις ευρώ που περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για την ψηφιακή μετάβαση, η χώρα μας σηματοδοτεί μια ανανεωμένη, δυναμική και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στις εξελίξεις και είναι πανέτοιμη, μαζί με την Ευρώπη, για την ψηφιακή εποχή.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ... «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ...άτομα με άνοια»

Σα Μαΐ 15 , 2021
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής “ΓΕΦΥΡΑ”, υλοποιεί τη δράση: «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ…άτομα με άνοια». Αντικείμενο της δράσης είναι η δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη φροντιστών ατόμων τρίτηςηλικίας που πάσχουν από άνοια. Η επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος παρέχεται από την “Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer καισυγγενών διαταραχών Χαλκίδας”. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας οκτώ (8)  εβδομάδων, περιλαμβάνειδιαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη (6:00μμ έως 9:00μμ), καθώς καιατομικές ή ομαδικές  συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης. Μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όσοι εμπλέκονται στη φροντίδα των ατόμων με άνοια, θα μάθουν νακατανοούν τα χαρακτηριστικά των ανοϊκών διαταραχών και να εμπλέκουν το άτομο με άνοια σε δραστηριότητεςανάλογες με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Με την παρακολούθηση ατομικών ή και ομαδικών συνεδριών, οι φροντιστές θα είναι σε θέση να ενισχύσουν στοιχείαπου συμβάλλουν στην ψυχική τους ανθεκτικότητα, αλλά και να ανταπεξέρχονται αποτελεσματικά στηνκαθημερινότητά τους. «Δίπλα σε κάθε άνθρωπο που πάσχει από άνοια, υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος που δοκιμάζεται για να τον υποστηρίξει. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και τους προσφέρουμε πρακτική γνώση, με επιστημονικό υπόβαθρο, για να μπορούν να φροντίζουν τους ανθρώπους τους με αποτελεσματικότητα. Περιορίζουμε λοιπόν την άγνοια και καταπολεμούμε την […]