Ιταλία: Έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρώμη, μετά τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του Euro

Τα κρούσματα κορονοϊού στη Ρώμη πενταπλασιάστηκαν, την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών υγειονομικών αρχών.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρονται σε πραγματική «έκρηξη», η οποία αποδίδεται στους ξέφρενους πανηγυρισμούς που ξέσπασαν μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. «Η Αιώνια Πόλη έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη εστία μόλυνσης», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 4 Ιουλίου, τα συνολικά περιστατικά covid 19, στην πόλη, ήταν 293. Την εβδομάδα από τις 12 μέχρι τις 18 Ιουλίου, εκτοξεύθηκαν στα 1.368. Πρόκειται για εντυπωσιακή αύξηση, του 450%.

«Είναι σαν να αποφάσισε, η πρωτεύουσά μας, να ακολουθήσει το βρετανικό μοντέλο, με σύνθημα “μηδέν απαγορεύσεις”», γράφουν οι σχολιαστές. Και προσθέτουν ότι, πιθανότατα, το μεγάλο λάθος ήταν να επιτραπεί ο έστω και περιορισμένος «γύρος του θριάμβου» της Squadra Azzurra, με ανοικτό λεωφορείο, σε κεντρικούς δρόμους της Αιώνιας Πόλης.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Πρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου: Πρέπει να προσεγγίσουμε τους σκεπτικιστές του εμβολιασμού

Τε Ιούλ 21 , 2021
Ο ρυθμός των εμβολιασμών μειώνεται στη Γερμανία. Επτά μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, ούτε καν οι μισοί Γερμανοί έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Μεταξύ των μη εμβολιασμένων συμπεριλαμβανονται όχι μόνο δεδηλωμένοι αντίπαλοι, αλλά και άτομα με αμφιβολίες, φόβους καθώς επίσης και άτομα πιεσμένα. Η πρόεδρος του ιστορικού Ιατρικού Συλλόγου «Marburger Bund», […]