Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για το αν θα κλείσει το Νοσοκομείο της Θήβας. Δεν μπορεί να εμπαίζει την τοπική κοινωνία εν μέσω πανδημίας!

Η βουλευτής Γιώτα Πούλου κατέθεσε ως Αναφορά στη Βουλή, για τον Υπουργό Υγείας, το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, καθώς και τη συνοδευτική επιστολή του Δημάρχου, κ. Αναστασίου, με τα οποία τάσσονται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για συγχώνευση, κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας και ζητούν την πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό!    

Η κα Πούλου τόνισε

Η αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία οι πληροφορίες για επικείμενο λουκέτο στο Νοσοκομείο είναι μεγάλη. Εφόσον επαληθευτούν, οι 64.000 κάτοικοι των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου-Θεσπιέων και Τανάγρας, και βέβαια ολόκληρη η βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, θα μείνουν χωρίς νοσοκομειακή κάλυψη εν μέσω πανδημίας! 

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα, όταν στις αρχές του μήνα εξήγγειλε ουσιαστικά την κατάργηση νοσοκομείων, κυρίως στην περιφέρεια της χώρας, με μοναδικό κριτήριο την μεταξύ τους απόσταση και όχι τις πραγματικές ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων… 

Μετά την εγκατάλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), την άρνηση στήριξης των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, αλλά και την απομάκρυνση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) από τους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των νοσοκομείων, ενδεχόμενη κατάργηση του Νοσοκομείου της Θήβας θα είναι το τελικό χτύπημα της κυβέρνησης που θα απαξιώσει οριστικά το ΕΣΥ στη Βοιωτία!

Υποχρέωση των κοινωνικών φορέων, των επαγγελματικών ενώσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, και όλων των πολιτών, είναι η συστράτευση, ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια τέτοια καταστροφική απόφαση!

Η Αναφορά είναι διαθέσιμη εδώ: 

https://drive.google.com/drive/folders/1rA6lyNLkcs7UDt_OhESf-jnRVzpYubv2?usp=sharing

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Διάθεση κλιματιζόμενων αιθουσών για την προστασία από τον καύσωνα

Τρ Ιούλ 27 , 2021
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα Τρίτη, 27 Ιουλίου αναμένεται καύσωνας, με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες έως και 43 βαθμών Κελσίου από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και την επόμενη Τρίτη, 3 Αυγούστου. Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες και ειδικότερα όσους […]