“Ο εμπαιγμός των εργαζομένων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει τέλος”

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετά από δύο χρόνια και την ώρα που ακόμα και το ΔΝΤ προβλέπει ότι οι διεθνείς τιμές των τροφίμων θα αυξηθούν 25% φέτος σε σχέση με τις ήδη αυξημένες τιμές του 2020, αποφάσισε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό κατά 2%.

Για άλλη μια φορά, δέσμια των ιδεοληψιών και των συντηρητικών επιλογών της, επιλέγει την επικοινωνία έναντι άσκησης καθολικής, στιβαρής και δίκαιης κοινωνικής πολιτικής. Και μάλιστα, το πράττει την ώρα που φέρνει στη Βουλή άλλη μια μεγάλη αντιμεταρρύθμιση: εκείνη της επικουρικής ασφάλισης. 

Φτάνει πια. Με την απόφαση​ της Κυβέρνησης, ούτε τίθεται ένα κατώτατο όριο ασφαλείας στο επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων, ούτε διασφαλίζεται ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους.

Εάν η Κυβέρνηση επιδιώκει την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών, αντί να εμπαίζει του εργαζόμενους, πρέπει να αποδείξει ότι μεριμνά οι μισθοί, όπως και η παραγωγικότητα, να συγκλίνουν αντί να αποκλίνουν από τον μέσω ευρωπαϊκό όρο. 

Αυτό σημαίνει πολιτική συνοχής και ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Ενταξη έργου «Βελτίωση πρόσβασης αγροτικής οδοποιίας, Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων» στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Τρ Ιούλ 27 , 2021
Την ένταξη του έργου «Βελτίωση της πρόσβασης αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων» στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προϋπολογισμού 3.205.493,27 ευρώ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.       Το προτεινόμενο έργο αφορά ασφαλτοστρώσεις αγροτικού δικτύου συνολικού μήκους 16 χλμ,  Κωπαϊδικού πεδίου, από τη γέφυρα του Κηφισού στην Αλίαρτο, έως το Σωληνάρι και εξωκωπαϊδικού, από την Πέτρα […]