Ξεκινά έργο επέκτασης και αναβάθμισης του λιμένα Μαντουδίου προϋπολογισμού 10.000.000€

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και οΔήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης βρέθηκαν νωρίτερα την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στο λιμάνι του Μαντουδίου.

Αφορμή ήταν η έναρξη των εργασιών, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Οργανισμό ΛιμένωνΝομού Εύβοιας και της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Γ΄ΦΑΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ», αρχικούπροϋπολογισμού  10.000.000€. 

Αντικείμενο του έργου είναι η συνέχιση της κατασκευής του λιμένα, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη.Ειδικότερα προβλέπεται:

  • Κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του προσήνεμου μόλου    Π2-Π3 μήκους 220μ περίπου με τοακρομόλιο προστασίας του.
  • Κατασκευή του παραλιακού κρηπιδώματος Κ2-Κ3, μήκος 110μ περίπου.
  • Αποκατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου σε συνέχεια και τουμικρότερου ειδικού για το σκοπό αυτό έργου.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανόςδήλωσε: «Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, ξεκινούμε την κατασκευή ενός έργου προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μετατρέψει το λιμάνι του Μαντουδίου σε μια ακόμη κύρια “πύλη” εξόδου προς το Αιγαίο.

»Πρόκειται για ένα απόλυτα στρατηγικό έργο, το οποίο σχεδιάστηκε πριν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και μπαίνει πλέον σε φάση υλοποίησης με προοπτική να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου, μέσω του τουρισμού και όχι μόνο».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Το λιμάνι Μαντουδίου μπαίνει στο πιο σημαντικό στάδιο αναβάθμισης του, με την εκκίνηση της Γ’ φάσης επέκτασης που θα το καταστήσει πιο ασφαλές, πιο λειτουργικό, πιο φιλικό προς τους χιλιάδες επιβάτες που ήδη το επιλέγουν στην έξοδο τους προς Σποράδες.

»Η επέκταση του προσήνεμου μόλου μήκους 220 μ. και η θωράκιση του από τους ισχυρούς κυματισμούς που δέχεται από το Αιγαίο, θα μας επιτρέψουν να ξεκλειδώσουμε τον αναπτυξιακό και στρατηγικό χαρακτήρα του λιμένα Μαντουδίου τόσο για την περιοχή όσο και για την Εύβοια κατ’ επέκταση.

»Μέσα στις πρώτες μας εργασίες, η ασφαλτόστρωση του προβληματικού τμήματος που συνδέει το λιμάνι με τον κεντρικό οδικό μας άξονα, δίνοντας άμεσα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των επιβατών».

Ο πρόεδρος του ΟΛΝΕ Σπύρος Γεροντίτης δήλωσε: «Συμπράττουμε και πάλι με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση ενός ακόμη έργου στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της Εύβοιας. Ο λιμένας Μαντουδίου έχει ήδη δείξει τις προοπτικές του και με την ολοκλήρωση αυτού του έργου προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ θα θωρακιστεί και θα αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο».

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

RAPID TEST στην Ασκρη και στην Αλίαρτο

Δε Σεπ 13 , 2021
Μαζικά rapid test , σε δημότες θα διενεργηθούν, στις Κοινότητες ΑΣΚΡΗΣ και  ΑΛΙΑΡΤΟΥ, του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: ΑΣΚΡΗ :             ΤΡΙΤΗ  14/9/21, από 09.30 πμ έως 13.00 μμ στο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΑΛΙΑΡΤΟ :        ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9/21 ,από 09.00 πμ έως 14.00 μμ στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ                             (Κεντρική Πλατεία-Πέτρινα) Οι δημότες με […]