ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2021… ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

O Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους και τα Αθλητικά Γυμναστήρια της πόλης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, και των Τροφωνίων 2021, διοργανώνει στην κεντρική πλατεία αθλητικές εκδηλώσεις.

Βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού αποτελεί η προτροπή των πολιτών να συμμετάσχουν σε αθλητικές δράσεις για να γνωρίσουν και να βιώσουν τα οφέλη από την άθληση. 

Ο Δήμος μας  κάνει πράξη το σύνθημα “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον – Μένουμε υγιείς” που είναι για φέτος το κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, η οποία  έχει καθιερωθεί από το 2002 σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη υγιών, περιβαλλοντικών τρόπων ζωής. Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εισαγωγή και η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους και γενικότερα η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον συνηθειών.  

Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις την εβδομάδα αυτή υλοποιούνται με την πιστή τήρηση των προβλεπομένων μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID – 19.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

«Απαιτείται εκ νέου ο έλεγχος των σχολείων και δημοσίων υπηρεσιών στη Βοιωτία λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο Δήμο Θηβαίων»

Πε Σεπ 16 , 2021
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας, ζητούνται δεδομένα για τους αντισεισμικούς ελέγχους στα σχολεία και τα δημόσια κτίρια της Βοιωτίας, με στόχο την θωράκιση της προστασίας των πολιτών. Στην […]