Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο: Μετακινούμαστε… αλλιώς!

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Θηβαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.  Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο η Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου. Αρκετοί δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, άφησαν το αυτοκίνητο και κινήθηκαν είτε με τα πόδια είτε με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς. 

Ταυτόχρονα, προσωπικό του Δήμου μοίρασε ενημερωτικά φυλλάδια για τα οφέλη της άσκησης και τη φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση. Κι επειδή η γνώμη των πολιτών μετράει, μαζί με τη διανομή των φυλλαδίων έγινε ενημέρωση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ) και τη συμπλήρωση του σχετικού ερωτηματολογίου.

Με αφορμή την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, υπογράμμισε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα είναι η σημαντικότερη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Θα πρέπει σιγά-σιγά να αλλάξουμε νοοτροπία για τη μετακίνησή μας, να μειώσουμε την εξάρτησή μας από το αυτοκίνητο και να επιλέγουμε εναλλακτικούς τρόπους. Μπορεί η πόλη της Θήβας, λόγω της μορφολογίας της, να μην προσφέρεται και τόσο για ποδήλατο, έχει όμως μικρές αποστάσεις και πανέμορφα περιαστικά δάση, όπως το Άλσος του Μοσχοποδίου. Πρέπει να βάλουμε περισσότερη άσκηση στη ζωή μας. Από την άλλη, και η πόλη πρέπει να αλλάξει, να γίνει περισσότερο βιώσιμη, δίνοντας τη δυνατότητα στον πεζό και τον ποδηλάτη να κινείται πιο άνετα κι ελεύθερα».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διεξάγεται με την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι δράσεις ολοκληρώνονται την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, με περίπατο στα άγνωστα μονοπάτια του Μοσχοποδίου.

Σημαντικός χορηγός στις δράσεις του Δήμου Θηβαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας η εταιρεία Elpedison.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Στη Φωκίδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός - Σύσκεψη εργασίας και αυτοψία σε έργα αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού

Τρ Σεπ 21 , 2021
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος συμμετείχαν στη σύσκεψη φορέων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, υπό την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα και παρουσία του Δημάρχου Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή και της Προϊσταμένης […]