Ο Θέμης Χειμάρας εισηγητής σε 2 νομοσχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έρευνα και την επιστήμη

Τα σχέδια νόμου αφορούν στην κύρωση των συμφωνιών για την ένταξη της Ελλάδας στο δίκτυο ELIXIR της ΕΕ, την ευρωπαϊκή ερευνητική υποδομή για τη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων στις βιοεπιστήμες, καθώς και τη συνεργασία με το Βασίλειο του Μαρόκου στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας. 

Μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής υπογράμμισε πως: 

«Στόχος των δύο νομοσχεδίων είναι η επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία με άλλεςχώρες.

Η έρευνα δεν έχει σύνορα, δε χωρά σε χάρτες, δε γνωρίζει εμπόδια.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ουσιαστική στήριξη των ερευνητών μας, σύνδεση τηςκαινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και αποτελεσματική οργάνωση των φορέων πουασχολούνται με την καινοτομία.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελληνικής Κυβέρνησης έχει αποφέρει μόλις σε 2 χρόνια,επενδύσεις πολυεθνικών κολοσσών στη χώρα μας όπως της ΜICROSOFT και της Pfizer.

Ταυτόχρονα, θεσμοθετήσαμε ευεργετικά φορολογικά και οικονομικά κίνητρα για νεοφυείςεπιχειρήσεις: όπως είναι οι επιχειρηματικοί άγγελοι, οι μικροπιστώσεις, η μείωση τηςφορολογίας. 

Η έρευνα άλλωστε είναι ολοκληρωμένη, όταν τελικά διαχέεται στην κοινωνία, δημιουργείκαινοτόμα προϊόντα και νέες πηγές εισοδήματος. 

Επιπρόσθετα, εξασφαλίζουμε 444 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την προώθηση τηςέρευνας και της καινοτομίας, ενισχύουμε τους ερευνητικούς φορείς με προσωπικό καιαυξάνουμε τους πόρους των χρηματοδοτικών εργαλείων». 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Κυρίες και κύριοι… Κατεδαφιζόμεθα!

Πε Σεπ 23 , 2021
Για τους λάτρεις του ιστορικού μυθιστορήματος, τους απαιτητικούς αναγνώστες και εκείνους που αναζητούν μέσα στα βιβλία τα βαθύτερα αίτια μιας ιστορικής συγκυρίας, ο τίτλος του σημερινού μου άρθρου ξεκάθαρα, αβίαστα και χωρίς συναναστροφές, παραπέμπει στην απροσάρμοστη μυθιστοριογράφο του 20ου αιώνα, Διδώ Σωτηρίου.  Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1909, στο Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας. Ακόμα και το όνομα […]