Β. Αποστόλου: Επιστροφές 445 εκατ. ευρώ έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως τώρα με τη διαχείριση των προστίμων για τους βοσκοτόπους

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ανάληψη των καθηκόντων της βρέθηκε μπροστά σε δημοσιονομικές διορθώσεις (πρόστιμα) εκατοντάδων εκατ. ευρώ εξ΄αιτίας της κακής διαχείρισης των βοσκοτόπων την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Η αποτελεσματική υποστήριξη των προσφυγών μας κατά των προστίμων την περίοδο 2016 -2018 έφερε τα πρώτα αποτελέσματα: Την απόφαση του Φεβρουαρίου του 2020 με την οποία επιστρέφονται στη χώρα μας 279 εκατ. και τη σημερινή με την οποία επιστρέφονται ακόμη 166 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά ως σήμερα 445 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται όμως στη δυνατότητα που μας έδωσε η ψήφιση του νόμου για τις βοσκήσιμες γαίες, να χρησιμοποιήσουμε τις δασικές εκτάσεις με ξυλώδη χαμηλή βλάστηση ως επιλέξιμες για την κτηνοτροφία, μια δυνατότητα που θα μας βοηθήσει σημαντικά και στην αντιμετώπιση του άλλου μεγάλου προβλήματος, της πλήρους εξωτερικής σύγκλισης των κοινοτικών ενισχύσεων.

Υπάρχουν λοιπόν οι δημοσιονομικές συνθήκες για την έγκαιρη και αποτελεσματική στήριξη του αγροτικού χώρου.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Τηλεδιάσκεψη Φώφης Γεννηματά, με εκπροσώπους εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, στην ΕΑΒ και στον Τουρισμό

Πα Μαΐ 8 , 2020
Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό/Επισιτισμό Γιώργο Χότζογλου και τα Προεδρεία των Σωματείων των Εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) και στην ΛΑΡΚΟ, με αντικείμενο τα μεγάλα προβλήματα που η πολιτική της Κυβέρνησης έχει δημιουργήσει για τους […]