Μήνυμα Παπαθωμά για την Παγκόσμια ημέρα κατά της εμφυλης βίας

Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών τιμάται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου μετά την καθιέρωσή της από τον ΟΗΕ το 1991.

 Η βία κατά των γυναικών είναι κάθε μορφής, σωματική, σεξουαλική αλλά και ψυχολογική, γιατί βία δεν είναι μόνο αυτό που βλέπεις. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γυναίκα σε  όλες τις χώρες και τις κοινωνίες  ανεξάρτητα από έθιμα, κοινωνική τάξη, μορφωτικό ή οικονομικό επίπεδο.   

Δεν συναινούμε αλλά αντιδρούμε σε κάθε μορφή βίας. Ως γυναίκα Αντιπεριφερειάρχης, με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας απέναντι στους πολίτες και στις δύσκολες στιγμές που ζούμε, αποφάσισα το 2019, στην ΠΕ Βοιωτίας να ενεργοποιηθεί μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για τις κακοποιημένες γυναίκες. Μπορούν να καλούν στο 22613 50133. 

 Η 25η Νοεμβρίου δεν είναι απλά μια συμβολική ημέρα αλλά μια μέρα αφύπνισης, ενεργοποίησης και αποφάσεων ενάντια στην βία.Μια βία που εντάθηκε την περίοδο της πανδημίας και αυτό φαίνεται από την αύξηση των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, όλο αυτό το διάστημα. 

Σπάμε τη σιωπή όταν αντιμετωπίζουμε ενδοοικογενειακή ή έμφυλη βία.                                                                                                                  Δείχνουμε μηδενική ανοχή στην βία κατά των γυναικών.                                                                                                                                                         Ενθαρρύνουμε την αναφορά των περιστατικών έμφυλης βίας.                                                     

 Η Βία κατά των Γυναικών συνιστά εγκληματική συμπεριφορά και η καταπολέμησή της είναι ευθύνη όλων μας. 

                                                      Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας

                                                             Φανή Παπαθωμά 

Share...

nea

Next Post

«Στα αζήτητα του προϋπολογισμού 2022 η ουσιαστική ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας»

Πε Νοέ 25 , 2021
Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ως ειδικός εισηγητής κατά την συζήτηση νομοσχεδίου Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022.  Επεσήμανε εξ’ αρχήςότιο προϋπολογισμός του 2022 αδυνατεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη και να φέρει ανάπτυξη στη χώρα, […]