Σύλληψη στον Άγιο Κωνσταντίνο για αρχαία και καλλιέργεια ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς επίσης και για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, εντός της οποίας καθώς και στον αύλειο χώρο αυτής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– μαρμάρινος ραβδωτός κιονίσκος, βυζαντινής περιόδου,

– δύο τμήματα μαρμάρινης σύμης, με ανάγλυφη διακόσμηση κισσόφυλλων, βυζαντινής περιόδου,

– δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,15 μέτρων, καθώς και

– μεταλλικός τρίφτης κάνναβης.

Τα ανωτέρω αρχαιολογικά ευρήματα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας – Ευρυτανίας, για περαιτέρω αξιολόγηση και εκτίμηση.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Συνάντηση της Φανής Παπαθωμά με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας - Στ. Ελλάδας, Μάριο Αποστολίδη

Πε Μαΐ 21 , 2020
Τον Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Συντονιστή Επιχειρήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, Μάριο Αποστολίδη,  υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, στο γραφείο της στο Διοικητήριο της Π. Ε.  Βοιωτίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιάννης Ταγκαλέγκας.            Ενημερώθηκαν για το νέο νόμο, ο οποίος καλύπτει ολόκληρο τον […]