Κινητοποίηση εργαζομένων της Ε.Α.Β.

Την Δευτέρα 1η Ιουνίου μαζί με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας και βουλευτή Γιώργο Τσίπρα και τον βουλευτή Εύβοιας Μίλτο Χατζηγιαννάκη, η βουλευτής κα Γιώτα Πούλου συμμετείχε στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των εργαζομένων της ΕΑΒ στο Υπουργείο Οικονομικών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την κα Πούλου μας δήλωσε:

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, είναι η μεγαλύτερη αεροναυπηγική και αμυντική εταιρεία της χώρας, στρατηγικής σημασίας για την στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και οφείλει την επάρκειά της στο άριστα καταρτισμένο και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της. 

Η συρρίκνωση μισθών και εργασιακών κεκτημένων, που εξήγγειλε η κυβέρνηση (κατάργηση μη μισθολογικών παροχών, περικοπή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας), στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εκτίθενται καθημερινά σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και υποβαθμίζουν τη λειτουργία της  ΕΑΒ και οδηγούν σε απαξίωσή της. 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας, που πρέπει να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της άμυνας της χώρας.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

“Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας πρέπει να πληρώσουν”

Τρ Ιούν 2 , 2020
Χαιρετισμός Δημάρχου Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας Γιάννη Σταθά Στις 2 Ιουνίου 1941στο Κοντομαρί Χανίωνλαμβάνει χώρα το πρώτο ναζιστικό έγκλημα με την εκτέλεση των αρρένων κατοίκων του χωριού ενορχηστρωμένο από τον πτέραρχο Κουρτ Στουντέντ. Την επομένη, 3 Ιουνίου 1941, ηΚάνδανοςεκθεμελιώνεται από τις δυνάμεις του 1ου Αερομεταφερόμενου Τάγματος Εφόδου, που την κατέσκαψαν κυριολεκτικά και εκτέλεσαν […]