Συνάντηση εργασίας για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας στο Γραφείο Δημάρχου Λεβαδέων για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Βοιωτίας, Πύραρχος κ. Ιωάννης Ζαμάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Πούλος, ο Προϊστάμενος Δασαρχείου Λιβαδειάς κ. Κωνσταντίνος Κουτσοβασίλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Δήμου και οι αρμόδιοι Δ/ντες του Δήμου Λεβαδέων κ.κ. Λουκάς Δημάκας, Χρήστος Νταλιάνης και ο Προϊστάμενος Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Μιχάλης,.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες πρέπει να δρομολογηθούν από όλους τους φορείς για τη θωράκιση του Δήμου έναντι των πυρκαγιών, αλλά και της ανάγκης πραγματοποίησης περιβαλλοντικών δράσεων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών.  

Στη συζήτηση υπογραμμίστηκε ότι η πρόληψη στοιχίζει λιγότερο από την καταστολή και τονίστηκε η ανάγκη οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών εκτάσεων να μεριμνήσουν για τον καθαρισμό τους, οι πολίτες να αποφεύγουν τη ρίψη απορριμμάτων σε δασικές περιοχές και σε περιοχές περιαστικού δάσους και η ανάγκη εγρήγορσης όλων των πολιτών ώστε σε περίπτωση που αντιληφθούν παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων σε δασικές περιοχές ή ξεσπάσματος πυρκαγιάς να ενημερώνουν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την λήψη μέτρων πρόληψης δασικών πυρκαγιών στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων https://dimoslevadeon.gr/provoli/metra-prostasias-apo-akraia/

Share...
  • 2
  •  

nea

Next Post

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας

Τε Ιούν 3 , 2020
Με τον Δήμαρχο Θηβαίων Γιώργο Αναστασίου συναντήθηκαν στο Δημαρχείο ο νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Γιώργος Μανόπουλος και τα μέλη της οργάνωσης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Ανδρέας Χατζησταμάτης. Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη για την πρόσφατη σχετικά ανάληψη των καθηκόντων […]