«Την ανάγκη για την κατασκευή σύγχρονων έργων υποδομής, στον πρωτογενή τομέα, τόνισε στην σημερινή του ομιλία ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας»

Την άκρως επιτακτική ανάγκη γιαμείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, υπογράμμισε στη σημερινή του ομιλία ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας με αφορμή την ψήφιση του Νομοσχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.

Το Σχέδιο Νόμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ρυθμίσεις, για την καταπολέμηση του φαινομένου των λεγόμενων “ελληνοποιήσεων”των αγροτικών προϊόντων, την προστασία των Π.Ο.Π. προϊόντων,ενώ αντιμετωπίζει ζητήματα νοθείας που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, επιβάλλοντας για πρώτη φορά, αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

Ο κ. Χειμάρας τάχθηκε υπέρ των προωθούμενων ρυθμίσεων, ενώ παράλληλα χαιρέτισε τις Υπουργικές Τροπολογίες, σχετικά με τους “εργάτες γης”, ζήτημα για το οποίο είχε καταθέσει μαζί με άλλους βουλευτές δύο σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις.  

Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι οι εξαντλητικά αργοί ωρίμανσης των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης,τα προηγούμενα 4,5 χρόνια, ανέστειλαν σημαντικά την υλοποίηση έργων που θα θέσουν τις βάσεις για μια αποδοτικότερη και φθηνότερη αγροτική παραγωγή.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωση του κ. Χειμάρα στην οποία αναφέρει: 

«Μηχανισμό για τη σύνταξηκαι την ωρίμανση μελετώνγια αρδευτικάέργα στο τρέχον ΕΣΠΑ, πρότεινα κατά τη διάρκεια της χθεσινής μου ομιλίας. Μόνο έτσι θα αξιοποιήσουμε την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση του νέου ΠΑΑ του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Γιατί, η μείωση του κόστους παραγωγής, προϋποθέτει σύγχρονα έργα υποδομής: λιμνοδεξαμενές, ταμιευτήρες, μικρά φράγματα, κλειστά αρδευτικά δίκτυα και ολοκλήρωση αναδασμών.

Και στη Φθιώτιδατο γνωρίζουμε αυτό καλά, αφού ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των καλλιεργειών αρδεύεται από ενεργοβόρες και επιζήμιες για το περιβάλλον, γεωτρήσεις.

Οι αγρότες μαςδεν μπορούν να αντέξουν άλλο. Πριν μιλήσουμε με όμορφα λόγια, για το έξυπνο χωράφι ή τη γεωργία ακριβείας, οφείλουμε να έχουμε κάνει το βασικό μας καθήκοναπέναντι στον Αγροτικό κόσμο.»

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

4η Ιουνίου - Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Πε Ιούν 4 , 2020
Η ζωή και η ευτυχία των παιδιών δεν είναι δεδομένες.Ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 4η Ιουνίου ως ημέρα ευαισθητοποίησης κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών.Εκατομμύρια παιδιά κάθε στιγμή σε κάθε σημείο του πλανήτη πέφτουν θύματα μεμονωμένης ή μαζικής βίας και κακομεταχείρισης. Εκατομμύρια παιδιά • σκοτώνονται σε πολεμικές και εμφύλιες συγκρούσεις,• παίρνουν τον επικίνδυνο […]