Μήνυμα Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής για την 76η επέτειο μνήμης από τη Σφαγή του Διστόμου

Ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με αφορμή την 76η επέτειο μνήμης από τη Σφαγή του Διστόμου, έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Η επέτειος της Σφαγής του Μαρτυρικού Διστόμου – ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα – είναι εδώ για να θυμίζει τις μάχες που έδωσαν πριν από 76 χρόνια οι πρόγονοι μας για τα ιδανικά, με ύψιστο όλων την Ελευθερία.

Μεγάλος ο συμβολισμός, ακόμα περισσότερο φέτος, με την επέτειο αυτή να αποτελεί την έμπνευση για κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη που πρέπει να κερδηθεί ενάντια στους ορατούς και αόρατους εχθρούς.

Η θυσία αυτών των ανθρώπων δεν είναι ένα φορτίο για τη μνήμη μας, αλλά μια ιδιαίτερη φώτιση για την ψυχή μας, να συντρίψουμε μια και καλή το τέρας του φασισμού, του ρατσισμού, του μίσους, της διάκρισης, μένοντας πιστοί στο δόγμα της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ισονομίας.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Κοινή δράση ΕΛΜΕ Βοιωτίας και ΣΕΠΕ Λιβαδειάς

Τε Ιούν 10 , 2020
Η προέδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας κ. Μητρατζούλη Παρασκευή και η πρόεδρος του ΣΕΠΕ Λιβαδειάς κ. Λαζάρου Δήμητρα αναφέρθηκαν στα τέσσερα βασικά θέματα της κοινής παράστασης διαμαρτυρίας (9/6/2020) των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, στη Λιβαδειά: 1. η αντίθεση των εκπαιδευτικών σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο, χωρίς κανένα […]