Νότης Μαριάς σε εκδήλωση για το Δίστομο: Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται

Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται ακόμη πιο αποφασιστικά επισήμανε σε παρέμβασή του στη χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Διστόμου– Αράχοβας– Αντίκυρας για τα 76  χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ζητώντας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Κατόπιν  ο Νότης Μαριάς κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό και να τιτλοποιήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο. Με τις ενέργειες αυτές θα αυξηθεί η πίεση στο Βερολίνο και θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την εξόφληση του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, την καταβολή των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί  ούτε μια μέρα και οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη νομική διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων προσφεύγοντας στο αρμόδιο διεθνές δικαστικό φόρουμ κατέληξε ο Νότης Μαριάς. 

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Θέμης Χειμάρας: «Η Παιδεία αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται με προσεκτικά και σταθερά βήματα»

Τε Ιούν 10 , 2020
Την απόλυτη ταύτιση μεταξύ των προγραμματικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας και των προωθούμενων ρυθμίσεων, υπογράμμισε στη σημερινή τοποθέτησή του επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, στην ομιλία ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει ρυθμίσεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, επαναφέρει τις διαδικασίες αξιολόγησης του σχολείου, εισάγει νέες εκπαιδευτικές […]