Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Αλιάρτου – Θεσπιέων για τις σχολικές καθαρίστριες

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων στην 6ηΤακτική του Συνεδρίαση, στις 10-6-2020,έλαβε,με ΟΜΟΦΩΝΗ στήριξη όλων των παρατάξεων, το παρακάτω ψήφισμα για τις εργαζόμενες στην καθαριότητα των Σχολικών Μονάδων.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων με το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς της εργολαβίας είναι σήμερα περίπου οκτώμισι χιλιάδες σε όλη τη χώρα. Βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία και πληρώνονται ψίχουλα, στους περισσότερους δήμους με καθυστέρηση μηνών και ανάλογα με το ρυθμό καταβολής της δόσης χρηματοδότησης. Αυτό το προσωπικό,  με έως και 15 χρόνια δουλειάς στα σχολεία, σηκώνουν στους ώμους τους τον κρίσιμο τομέα υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων,  μια και το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων παραμένει διαχρονικά λειψό και σε ένα μεγάλο μέρος του έχει πια συνταξιοδοτηθεί.

Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια με μεγαλύτερη ένταση το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, που αφορά τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και όχι απλά την καθαριότητα των αιθουσών με το πέρας της διδασκαλίας. Ανάγκες, που  είναι ανελαστικές για την υγιεινή των παιδιών.  Δε μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για ουσιαστική καθαριότητα των σχολικών μονάδων εάν δεν υπάρχει μόνιμο και επαρκές προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.

Με βάση τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων

«ΟΜΟΦΩΝΑ   διεκδικεί από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση των ήδη υφιστάμενων σχολικών καθαριστριών που για χρόνια κρατιούνται σε ομηρία και πληρώνονται με τα ψίχουλα της εργολαβίας της αίθουσας. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η γενναία χρηματοδότηση των δήμων ώστε να ανταποκριθούν με επάρκεια στο έργο της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και τη διασφάλιση με σύγχρονους όρους της υγιεινής παιδιών και εκπαιδευτικών».

Share...
  • 4
  •  

nea

Next Post

Ευχές για την αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό

Δε Ιούν 15 , 2020
Παιδιά, όσο και να προσπαθήσουμε να σας το παρουσιάσουμε με ωραία λόγια, η αλήθεια είναι ότι οι φετινές Πανελλαδικές (ή «Πανελλήνιες» όπως μάθαμε να τις λέμε), διεξάγονται υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Με πολλούς μήνες κλειστά σχολεία, ειδικά μέτρα προστασίας από τον ιό και περίεργη ψυχολογία, μία από τις σημαντικές […]