Μπατζελή: ξεκόλλησαν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Ξεκόλλησαν… τα αγροτικά φωτοβολταϊκά δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας, επικεφαλής της παράταξης “Πατρίδα μας η Στερεά”, Κατερίνα Μπατζελή, επισημαίνοντας ότι

«ανοίγουν πλέον και για τους αγρότες της περιφέρεια μας η έγκριση αγροτικών φωτοβολταϊκών μετά από παρέμβαση μας στην περιφέρεια και στην Οικονομική Επιτροπή και της αποδοχής των προτάσεων μας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της η κ. Μπατζελή αναφέρει:

Η στήριξη των αγροτών και του αγροδιατροφικού τομέα πρέπει να είναι προτεραιότητας μας. Και μάλιστα μετά από μία περίοδο όπου από την μία πλευρά η ασφάλεια, η δημόσια υγεία των πολιτών μας ,η καταναλωτική επάρκεια και από την άλλη η αναμόρφωση του παραγωγικού συστήματος που θα οδηγεί σε συνέργειες παραγωγικών κλάδων και φορέων, περιβαλλοντικής και  ενεργειακής ασφάλειας, μείωσης του κόστους παραγωγής, είναι μόνο μερικά από τις παρεμβάσεις μας-κεντρικές και περιφερειακές.

Ρωτήσαμε ώστε να ξεδιαλυθούν ορισμένα θέματα που κωλυσιεργούσαν τις εγκρίσεις.

  1. Όπως ΜΕΧΡΙ και την έκδοση της ΚΥΑ οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας να προχωρήσουν τις διαδικασίες της έκδοσης βεβαίωσης για την διασφάλιση του ορίου 1%,να προχωρήσουν σε λίστα προτεραιότητας βάση πρωτοκόλλου για έργα έως 1 MW σε ΓΓΥΠ στην βάση της ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/31378/1207 και να προωθηθούν στον ΔΕΔΔΗΕ.
  2. Σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσουν οι επενδύσεις ΑΠΕ και δη των παλαιών αιτήσεων φωτοβολταϊκών ώστε να μην χαθεί η χωρητικότητα και δυνατότητα συνδέσεων με το βασικό δίκτυο.
  3. Να υπάρχουν παρεμβάσεις και συνεννοήσεις με άλλες περιφέρειες και την Αποκεντρωμένη ώστε να υπάρχουν ίδιες διαδικασίες για να αποφευχθούν διακρίσεις και ανισότητες σε ένα τομέα που παλεύει με την αγωνία της καθημερινότητας.
Share...

nea

Next Post

Ευθύνη της κυβέρνησης η μη τοποθέτηση εκκαθαριστή στον πρώην Οργανισμό Κωπαϊδας

Τε Ιούν 17 , 2020
Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνει την αδιέξοδη πορεία του πρώην Οργανισμού Κωπαϊδας. Στην ερώτησή του ο βουλευτής επισημαίνει ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση  τοποθέτησης εκκαθαριστή για το έτος 2020, έχει προκαλέσει και συνεχίζει τεράστια προβλήματα στους κληρούχους, στις συναλλαγές, στις πράξεις μεταβιβάσεων και άλλων […]