Πρωτοβουλίες του Δήμου Δωρίδος για την αρωγή, πρόληψη, στήριξη και προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων

Ο Δήμος Δωρίδοςμε αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και καθημερινής στήριξης των πολιτών, από την απειλή του νέου εχθρού της ανθρωπότητας του «κορωνοϊού», δημιούργησε την ιστοσελίδα DORIDASOS.GRγια ενημέρωση των πολιτών στα καθημερινά θέματα αντιμετώπισης του «κορωνοϊού (Covid-19)», προκειμένου να τους κρατά ενήμερους, για τις εξελίξεις και τις προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουν για την αντιμετώπισή του. 

Η ιστοσελίδα DORIDASOS.GRπαρέχει άμεση πληροφόρηση, για τις ανακοινώσεις των Υπουργείων, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ), του Δήμου και άλλων αρμόδιων φορέων. 

Από το DORIDASOS.GRοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα,  να αντλούν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να λύνουν απορίες και να βρίσκουν εύκολα χρήσιμα τηλέφωνα ανάγκης.

Παρέχει επίσημη πληροφόρησηγια: 

Ø  Τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Ν. Φωκίδας και των πλησιέστερων Αστικών Κέντρων,     

Ø  Τη γραμμή υποστήριξης του Ε.Ο.Δ.Υ 

Ø  Τα Φαρμακεία,

Ø  Την Αστυνομία,

Ø  Τις Υπηρεσίες του Δήμου μας,

Ø  Χρήσιμες πληροφορίες αντιμετώπισης του «κορωνοϊού»,

Ø  Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις,

Ø  Οδηγίες για την αποκομιδή των σκουπιδιών,

Ø  Έντυπα κυκλοφορίας των πολιτών,

Ø  Συνεχή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο,

Παρέχει τρόπους άμεσης επικοινωνίαςγια την εξυπηρέτηση των ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων, από τις υπηρεσίες του Δήμου Δωρίδος, είτε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails), είτε μέσω ειδικών τηλεφωνικών γραμμών, ώστε να μην αισθάνεται κανένας συμπολίτης ή συμπολίτισσα μόνος ή μόνη.  

Σ΄ αυτή τη δύσκοληγια όλους μας περίοδο και την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη αντιμετώπισης των θεμάτων που κάθε φορά ανακύπτουν, πρέπει να δείξουμε Ψυχραιμία, Υπομονή, αλλά πάνω απ’ όλα Πειθαρχία στις επίσημεςοδηγίες των ειδικών και πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Ο καθένας από εμάςείναι υπεύθυνος να βοηθήσει – και μπορεί να βοηθήσει – ώστε η αντιμετώπιση του «κορωνοϊού» να είναι αποτελεσματική και η διάδοσή του να περιοριστεί στο ελάχιστο.

Σε καμία περίπτωσηδεν πρέπει να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή μας και πολύ περισσότερο, δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τις ζωές των συμπολιτών μας. Είναι αναγκαία και απολύτως απαραίτητη, η επίδειξη ατομικής πειθαρχίας και υπευθυνότητας, για να περιοριστεί η πανδημία.

Παρακαλούμε τους Δημότες να μην προσέρχονται στα Δημοτικά Καταστήματα.Για πολύ άμεσες και επείγουσες περιπτώσεις, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το αρμόδιο τμήμα για να εξυπηρετούνται, χωρίς να κινδυνεύσει κανένας.

Ο Δήμος Δωρίδοςλαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για άμεσες παρεμβάσεις, όταν και όπου χρειαστεί.

Σίγουρα μπορούμε να αντέξουμε την παραμονή στο σπίτι μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα, που προέκυψε για τον άνθρωπο τον τελευταίο αιώνα.

Το πρόβλημα δεν αφοράκάποιους άλλους , ούτε κάποια άλλη μακρινή περιοχή. Αφορά εμάς, μας αφορά όλους και πρέπει να τηρούμε πιστά τα μέτρα.

Η νέα μαςιστοσελίδα DORIDASOS.GRείναι κάθε στιγμή δίπλα στους πολίτες της Δωρίδας.

Κοινοποιήσετε την ιστοσελίδαDORIDASOS.GRστους συμπολίτες μας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κανένας και καμία δεν είναι μόνοι.

Δεν φοβόμαστε – Προστατευόμαστε – Μένουμε σπίτια μας!

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα 2020 του ΟΑΕΔ

Τρ Μαρ 31 , 2020
Έως την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεωντων δικαιούχων και των παρόχων για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα έτους 2020. Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την αποφυγή του συγχρωτισμού, οι αιτήσειςτων δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις […]