Δήμος Θηβαίων: Καμία ανοχή στη μη τήρηση του κανονισμού καθαριότητας

Σύμφωνα με το άρ. 6 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Θηβαίων  τα ογκώδη απόβλητα (δηλαδή αυτά που προέρχονται από οικιακή ή εμπορική δραστηριότητα, όπως παλιά έπιπλα, στρώματα κα)  δεν επιτρέπεταινα ρίχνονται σε κοινόχρηστους χώρους παρά μόνο να παραδίδονται στα συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  του Δήμου κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Επίσης, σύμφωνα με άρ. 7δεν επιτρέπεταιτα αδρανή απόβλητα (δηλαδή αυτά που προέρχονται συνήθως από εκσκαφές, κατεδαφίσεις, ανακαινίσεις οικοδομών, κατασκευή δημοσίων ή ιδιωτικών έργων κα) να αποθηκεύονται σε πεζοδρόμια ή δρόμους της πόλης, χωρίς την έγγραφη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου που χορηγεί ο Δήμος. 

Σε διαφορετική περίπτωση, οι ενέργειες αυτές αποτελούνπαράβασηκαι επισύρουν υψηλά πρόστιμα

Πρόσφατα, συμπολίτης μας αρνούμενος προφανώς να εφαρμόσει τον ανωτέρω κανονισμό καθαριότητας του Δήμου μας και να επικοινωνήσει πρώτα με την αρμόδια υπηρεσία, απέρριψε με θράσοςέμπροσθεν του Ειδικού Σχολείου Θήβας και επί της οδού Σωκράτη στο Κοντίτο, μεγάλες ποσότητες ογκωδών και αδρανών αποβλήτων. Με την πράξη του αυτή:

  • Αγνόησε τους συμπολίτες του, θέτοντας σε κίνδυνοτη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
  •  Θεώρησεότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας είναι υπηρέτες  ή εργάτες του και είναι υποχρεωμένοι να περισυλλέξουν τα ογκώδη οικιακά του απορρίμματα που προέκυψαν από την ανακαίνιση (!) της ιδιοκτησίας του.

Γνωρίζουμε στους συνδημότες μας ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου έχει επιληφθεί του ζητήματοςκαι αποδόθηκαν «τατου Καίσαρος τω Καίσαρι».Η Δημοτική Αρχή δεν θα δείξει καμία ανοχή στην αδιαφορία δημοτών σε θέματα καθαριότητας. 

Οι φορείς και οι κάτοικοι τις πόλης οφείλουν να συνδράμουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη πραγματοποίηση της αποστολής τους, που είναι η τήρηση της καθαριότητας της πόλης και των κοινοτήτων, η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Δήμος Θηβαίων: «Λειτουργική Αισθητική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων στις Νότιες Παρυφές της Καδμείας» - Εγκρίθηκε από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός προσχεδίων μελέτης

Τρ Ιούν 23 , 2020
Την έγκριση  του ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ προσχεδίων μελέτης «Λειτουργική Αισθητική Αναβάθμιση Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων στις Νότιες Παρυφές της Καδμείας(Ο.Τ.284,287,285α,201α,201β)»  του Δήμου Θηβαίων, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου.  Η μελέτη εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ»,  με συνολικό προϋπολογισμό 64.700 €  Η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, αδιαμόρφωτους ή πρόχειρα διαμορφωμένους σήμερα, σε […]