Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών: Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων Γ. Αναστασίου

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους»,  με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, καθώς τα ναρκωτικά συνεχίζουν ν’ αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των κοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι μία ημέρα υπενθύμισης, προβληματισμού και αυτοκριτικής. 

Ημέρα ενεργοποίησης και συμμετοχής του συνόλου της κοινωνίας στον αγώνα για την εξάλειψη τους.

Έναν αγώνα καθημερινό και διαρκή για την ίδια τη ζωή. 

Η ημέρα αυτή μας δίνει το έναυσμά να αναζητήσουμε τα αίτια του προβλήματος και να στραφούμε στην πρόληψη. Αυτό κάνουμε στον Δήμο Θηβαίων.

Μέσα από την Κοινωνική μας Υπηρεσία, που συνεργάζεται με δομές απεξάρτησης παρέχουμε στήριξηστον χρήστη και τον καθοδηγούμε στις σωστές επιλογές για την πορεία της ζωής του. Παράλληλα, μέσα από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής τηςΨυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής» εφαρμόζουμε προγράμματα πρόληψης, που απευθύνονται σε γονείς, μαθητές, εφήβους, νέους, εκπαιδευτικούς και γενικά στην ευρύτερη κοινωνία με σκοπό την υποστήριξη, την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση, την κινητοποίηση και την υιοθέτηση μίας θετικής στάση ζωήςγια την ανάπτυξη δεξιοτήτων αντίστασηςστη χρήση ουσιών. 

Απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, συνεργασία και συμπόρευση στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Όπως έλεγε και ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ:

«Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές· μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν, ένα αυτί να τους ακούσει και μια καρδιά που μπορεί να τους καταλάβει» 

Είμαστε εδώ για εσένα. 

Σήκω, Πάλεψε, Προχώρα. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών , 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων 

Γεώργιος Δ. Αναστασίου

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ορθόδοξη διδασκαλία στη σύγχρονη κοινωνία

Πα Ιούν 26 , 2020
Μία εμπεριστατωμένη εργασία συνέταξε ομάδα θεολόγων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπό την καθοδήγηση της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η εργασία φέρει τον τίτλο ‘’’Ὑπέρ τῆς τοῦκόσμου ζωῆς. Το κοινωνικό ήθος της Ορθόδοξης Εκκλησίας’’. Τον Ιούνιο του 2017 ο Οικουμενικός Πατριάρχης διόρισε μία ειδική επιτροπή θεολόγων με σκοπό να ετοιμάσει […]