“Η Κυβέρνηση δίνει κίνητρο σε όσους προσπαθούν να κάνουν το επαγγελματικό τους ξεκίνημα”

Στη χθεσινή συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωσή του στην οποία αναφέρει:

« Η Κυβέρνηση δίνει κίνητρο σε όσους προσπαθούσαν τόσα χρόνια, να κάνουν το επαγγελματικό τους ξεκίνημα.

Πρόκειται για μικροπιστώσεις έως 25.000 €, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Ζήτησα τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πακέτου στήριξης των νέων επιχειρήσεων, που θα περιέχει επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ καθώς και σύγχρονα προγράμματα επιχορήγησης ανέργων από τον ΟΑΕΔ.

Πρότεινα να αξιοποιηθούν δομές των Περιφερειών, όπως είναι το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας. Διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση και την εμπειρία για να στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα.»”

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Γιώργος Μουλκιώτης: Η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την άμεση τοποθέτηση εκκαθαριστή του πρώην οργανισμού Κωπαϊδας

Πα Ιούν 26 , 2020
Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την πορεία εκκαθάρισης πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας. Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση  τοποθέτησης εκκαθαριστή για το έτος 2020, έχει προκαλέσει και συνεχίζει τεράστια προβλήματα στους κληρούχους, στις συναλλαγές, στις […]