Αδιαφοριας συνέχεια από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη για το e-ΕΦΚΑ αγροτών Στερεάς Ελλάδας

Ο Βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτηςεπαναφέρει στη Βουλή το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του Τμήματος Αγροτών τουe-ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, καταθέτονταςερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς υπάρχει περαιτέρω όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι πολίτες πρέπει να εξυπηρετηθούν από την εν λόγω Υπηρεσία.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων υπαλλήλων που απέμειναν στην Υπηρεσία, το μέγεθος των δυσλειτουργιών έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθιστώντας αδύνατη την εξυπηρέτηση των αγροτών και των συνταξιούχων όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Επεσήμανε δε ότι, οι μέχρι τώρα προσπάθειες βελτίωσης της κατάστασης έχουν αποβεί αναποτελεσματικές ενώ οι συνταξιούχοι αγρότες βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με την επί σειρά ετών αναμονή λήψης της δικαιούμενης σύνταξής τους, από το έτος 2016 και οι Κυβερνήσεις τους κατατάσσουν, ένεκα της προκλητικής και προσβλητικής καθυστέρησης να τους παράσχουν την σύνταξη, στην κατηγορία των συνταξιούχων χωρίς σύνταξη.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει λύση τώρα στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και η άμεση απονομή των συντάξεων αλλά και να σταματήσει ο εμπαιγμός των αγροτών. Επίσης, ερωτά αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να ενισχύσει την Υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ Αγροτών με έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

Share...

nea

Next Post

Επίσκεψη Πούλου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων

Τε Ιούλ 1 , 2020
Η Γιώτα Πούλου Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης, “Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία”, μαζί με τους Δημοτικούς συμβούλους Δημήτρη Τόλια και Κώστα Καπλάνη, επισκέφτηκαν  το νέο κτήριο του αμαξοστασίου, όπου μεταφέρθηκαν οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότηταςτου Δήμου Λεβαδέων. Συζητήθηκαν θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της υπηρεσίας στο ανακαινισμένο […]