Εργασίες αναβάθμισης στο Στάδιο Σχηματαρίου “Ευάγγελος Δεπάστας”, προϋπολογισμού 491.361,41ευρώ

Η δημοτική αρχή προχωρά με γρήγορους ρυθμούς τη διαδικασία για την υλοποίηση του έργου “ Προμήθεια και τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα και υποδομών” στο στάδιο Σχηματαρίου “Ευάγγελος Δεπάστας.

Ο υπάρχων χλοοτάπητας του γηπέδου είναι κατεστραμμένος στο μεγαλύτερο μέρος του, με το να έχουν φυτρώσει πολλά ζιζάνια και σε συνάρτηση με τη χρήση από τρία αθλητικά σωματεία να είναι πλέον ακατάλληλος αλλά και επικίνδυνος για τραυματισμό των αθλουμένων. Επίσης, το αρδευτικό σύστημά του να έχει προβλήματα και το αποστραγγιστικό σύστημά του να χρήζει προσθήκης συμπληρωματικών υλικών.

Το νέο έργο “Προμήθεια και τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα και υποδομών” περιλαμβάνει  την προμήθεια και τοποθέτηση υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα, υλικών αποστράγγισης και υλικών άρδευσης στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνολικού εμβαδού 8.064 τ.μ.

Με τον όρο ‘υβριδικός χλοοτάπητας’ εννοείται η καλλιέργεια φυσικού χλοοτάπητα κατάλληλης ποικιλίας για αγωνιστική ποδοσφαιρική χρήση σε αμμώδες εδαφικό υπόστρωμα, στο οποίο έχει προεγκατασταθεί συνθετικός χλοοτάπητας ειδικών προδιαγραφών για χρήση σε υβριδικά συστήματα.

Η τοποθέτηση του υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα κρίνεται απαραίτητη, διότι επιτυγχάνει την αύξηση της ανθεκτικότητας του φυσικού χόρτου με την ενίσχυση που προσφέρουν οι ίνες του συνθετικού χλοοτάπητα. Αυξάνονται έτσι κατά πολύ οι συνολικές ώρες χρήσης του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του έτους.

Η επιφάνεια παραμένει χωρίς λακκούβες και λάσπες, το παιχνίδι εξελίσσεται απρόσκοπτα ακόμη και κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, καθιστώντας το έτσι ασφαλέστερο και εξυπηρετεί καλύτερα τους αθλούμενους, μειώνοντας την καταπόνηση κατά την άθληση.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 491.361,41 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α και η χρηματοδότησή  του προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από ιδίους πόρους.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι “Η Δημοτική αρχή συνεχίζει το ευρύτερο σχέδιο της για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε κάθε γωνιά του Δήμου Τανάγρας, με σκοπό την αναβάθμιση των συνθηκών άθλησης τόσο από πλευράς άνεσης όσο και από πλευράς ασφάλειας των αθλητών και κάθε αθλούμενου συμπολίτη μας ή επισκέπτη σε αυτές. Μετά την ολοκλήρωση κι αυτής της παρέμβασης, σε συνδυασμό και με προηγούμενες εργασίες στο χώρο του σταδίου, το Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου αναβαθμίζεται και μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες αθλητών και αθλουμένων.”

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Γιώργος Μουλκιώτης: Επιτακτική η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών στη Βοιωτία

Πε Ιούν 25 , 2020
Την ανάγκη κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών ζήτησε με κοινοβουλευτική παρέμβαση, ο Βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης καταθέτοντας ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.  Με την ερώτησή του, ο βουλευτής υπογραμμίζει ότι βάσει της νέας φορολογικής νομοθεσίας, οι αγρότες που συμπληρώνουν πέντε έτη από το έτος έναρξης της […]