Να εξετασθούν τα αιτήματα των λογιστών φοροτεχνικών ζητά ο Θέμης Χειμάρας

Με αναφορά του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας μεταφέρει, προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης τα αιτήματα του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φθιώτιδας Ευρυτανίας για στήριξη του κλάδου τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτών των αιτημάτων, τα οποία αποτελούν και προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών ΕλευθέρωνΕπαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), τονίζεται η ανάγκη για πολύπλευρη ενίσχυση των λογιστών καιφοροτεχνικών,  οι οποίοι ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, εργάστηκαν ακόμα πιο σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες που μεταβάλλονταν καθημερινά, μέσα από συνεχείς νομοθετικές ρυθμίσεις και αλλαγές. 

Τα αιτήματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

  • φορολογικές ελαφρύνσεις και καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για το Μάιο,
  • ειδική πρόβλεψη για ασθένειες των λογιστών και για εγκυμοσύνη των λογιστριών,
  • καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και ελεύθερης επιλογής στον τρόπο πληρωμής τους,
  • συντονισμό του χρόνου λειτουργίας των ψηφιακών πλατφορμών, 
  • δημιουργία ειδικής συμβουλευτικής «ομάδας παρατηρητηρίου» από την αγορά, με συμμετοχή σε αυτή πρωτίστως Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών από την Π.Ο.Φ.Ε.Ε.,
  • κατάργηση προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις όσο διαρκεί η πανδημία και εξορθολογισμό τους.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής: 

“Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου lockdown,οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί κλήθηκαν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της εφαρμογής των αλλεπάλληλων νέων νομοθετημάτων της Κυβέρνησης, προκειμένου σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηριχθεί η Ελληνική οικονομία.

Βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, στη λεπτή γραμμή, ανάμεσα στις ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και στις πρωτοβουλίες της πολιτείας.

Κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεκάδες νομοθετικές ρυθμίσεις, τεράστιο όγκο εργασίας και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Αναμφίβολα, χρειάζονται την στήριξη όλων μας.

Μεαναφορά μου προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ζητώ να εξετασθούν τα αιτήματα του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Φθιώτιδας Ευρυτανίας, πλήρως ταυτισμένα με αυτά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας».

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Η απάντηση του ΑΟ Υψηλαντίου για το γλέντι στην Αλίαρτο

Δε Ιούλ 6 , 2020
Σε σχέση με την εκδήλωση του Αθλητικού Ομίλου Υψηλάντη έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Στην εκδήλωση συμμετείχαν 1300 άτομα πράγμα που είναι συμβατό με τις οδηγίες που προβλέπονται αφού η έκταση της πλατείας είναι 4.550 τετραγωνικά μέτρα. Υπήρχε ελεγχόμενη είσοδος και εποπτεία στο χώρο με ιδιωτική ασφάλεια. Από την αρχή […]