Αναδρομικά: Ο κύβος ερρίφθη

Οδεύουμε τις επόμενες μέρες στην έκδοση της απόφασης της πολιτικής δίκης (10/1/2020) για τα αναδρομικά. Έχει κλειδώσει θετικά το 11μηνο 2015-2016. Η αγωνία στους δικαιούχους είναι αν τα έννομα αποτελέσματα θα περιορίζονται σε όσους έχουν ασκήσει αγωγές ή θα εκτείνονται σε όλους. Σύμφωνα με το θεσμικό – νομικό πλαίσιο των πολιτικών δικών, όταν η πιλοτική δίκη αφορά αποζημιωτικές αξιώσεις, όπως στην προκειμένη περίπτωση, τα νομικά αποτελέσματα εφαρμόζονται σε όσους έχουν ασκήσει αγωγή και δεν υπάρχουν ζητήματα παραγραφής των αξιώσεων.

Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τα νομικά αποτελέσματα να εκτείνονται σε αυτούς που δεν έχουν κάνει αγωγές καθ’ υπέρβαση του νομικού πλαισίου. Σε αυτή την περίπτωση θα βγάλουν την κυβέρνηση από το δίλημμα αν θα δώσει ήόχι αναδρομικά σε όλους τους δικαιούχους με απόφασή της – τροπολογία στη Βουλή. Όσοι βέβαια έχουν ασκήσει αγωγές θα λάβουν τα αναδρομικά εντόκως από τότε που κοινοποιήσαν την αγωγή τους.

Το μήνυμα «χρήματα δεν υπάρχουν» της κυβέρνησης δεν ευσταθεί ούτε ηθικά, ούτε νομικά, ούτε θεσμικά. Ο σεβασμός στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, αποτελεί το ύψιστο καθήκον της Πολιτείας και του Κράτους Δικαίου. 

Share...
  • 1
  •  

nea

Next Post

Γιώτα Πούλου: Αναστολή λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς στο Δίστομο

Τρ Ιούλ 7 , 2020
Πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στο Δίστομο. Το κατάστημα λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια, ενώ υπήρχε δέσμευση της Τράπεζας και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι ανοιχτό 2 ημέρες την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση πελατών που δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν […]