Ουσιαστική λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) – πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτηςφέρνει στη Βουλή το θέμα την αναγκαιότητας στήριξης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) – πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Βοιωτίας. 

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι το ΚΕΦΙΑΠ στη Θήβα είναι το μοναδικό δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στον νομό Βοιωτίας, που στόχο έχει τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων με προβλήματα μόνιμης ή προσωρινής αναπηρίας. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει ότι οι εγκαταστάσεις του, οι οποίες εγκαινιάστηκαν το 2003, αν και είναι διαμορφωμένες με τρόπο που να παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης στα άτομα με αναπηρία, με πλήρη υποδομή για την λειτουργία κλινών αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας, δεν είναι στελεχωμένες με το απαιτούμενο προσωπικό, γεγονός που προκαλεί μείζονα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του, αποτελώντας κόλαφο για την κοινωνική μέριμνα της Πολιτείας.

Κατόπιν αυτών, ο Γιώργος Μουλκιώτης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να  σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση των υπηρεσιών φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης στη Βοιωτία και να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στελεχωθεί πλήρως το ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) Βοιωτίας με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργήσει το σύνολο των σύγχρονων υπαρχουσών υποδομών και του εξοπλισμού του ως Κέντρο Υποστήριξης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Κέντρο Αποκατάστασης ανοικτής και κλειστής νοσηλείας. Τέλος, ερωτά σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να συντηρηθεί πλήρως, με κρατική δαπάνη, το σύνολο του εξοπλισμού του ΚΕΦΙΑΠ Βοιωτίας.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Φυτεία με (142) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Φωκίδας

Τε Ιούλ 22 , 2020
Ο εντοπισμός της είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των καλλιεργητών  Φυτεία με (142) δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε χθες (21-07-2020) το μεσημέρι, σε ορεινή δύσβατη περιοχή τηςΦωκίδας.   Ο εντοπισμός της φυτείας, προέκυψε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικών τουΑστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, με τη συμμετοχή των Β’ Ο.Π.Κ.Ε. & Β’ Ο.Ε.Π.Τ.Α. των Τμημάτων Ασφαλείας & Τροχαίας Άμφισσας – Δελφών αντίστοιχα, εκριζώθηκαν ταανωτέρω δενδρύλλια, ύψους από (0,50) έως και (2) μέτρων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδιος χώρος – κατασκευή αποξήρανσης τωνδενδρυλλίων, αυτόματο σύστημα ποτίσματος, τροφοδοτούμενο από τη φυσική ροή νερού ρέματος που υπήρχε στοσημείο, καθώς και διάφορα σύνεργα για την περιποίηση – πότισμα της καλλιέργειας. Ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, ενώ την προανάκρισηδιενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δωρίδας. Share...