Τα αναδρομικά των συνταξιούχων παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση σχετικά με την πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, στην ομιλία του, επεσήμανε ότι οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι περιοριστικέςτόσο ως προς το χρονικό εύρος – δηλαδή από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 – όσο και ως προς τους δικαιούχους, αφού αποδίδεται αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν ασκήσει προσφυγές και δεν περιλαμβάνουν ρητή αναφορά για τη δυνατότητα κάλυψης και των συνταξιούχων που δεν έχουν ασκήσει αντίστοιχη προσφυγή.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι τόσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ συμβούλευαν τους συνταξιούχους να μην προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για τα αναδρομικά και να εμπιστευτούν τη Διοίκηση, μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ όπου συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους για τη διεκδίκησή τους

Τέλος,κάλεσε την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθούν οι περικοπείσες κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα Δώρα της περιόδου των 11 μηνών σε ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους,ανεξάρτητα από το αν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη και ανεξάρτητα από τον φορέα ασφάλισής τους.

Ο Υπουργός Ι. Βρούτσηςδιευκρίνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ είναι σεβαστή, αλλά τα χρήματα που χρειάζονται για την απονομή των αναδρομικών δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας και συνεπώς, τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους φορολογούμενους πολίτες. Ως προς τον τρόπο, το χρόνο και τη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους, ο Υπουργός ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που η Κυβέρνηση ακόμα επεξεργάζεται. Τέλος, υπενθύμισε ότι βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Τρ Ιούλ 28 , 2020
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων. Το τριήμερο από Παρασκευή 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα (11.819)έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν (430)παραβάσεις, […]