Να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την επαναλειτουργία της ΠΕΛ, ζήτησε ο Θέμης Χειμάρας

Τη σημασία που έχει για την ελληνική οικονομία η προώθηση μέτρων για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την παροχή κινήτρων σε start-up επιχειρήσεις, υπογράμμισε στην χθεσινή του ομιλία, ο Βουλευτής της ΝΔ από τη Φθιώτιδα, Θέμης Χειμάρας, με αφορμή την ψήφιση του σχετικού Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το Σχέδιο Νόμου αφορά στην πάταξη του φαινομένου του παράνομου εμπορίου και στη σύσταση μητρώου νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς επίσης και στην παροχή φορολογικών κινήτρων στους λεγόμενους «επιχειρηματικούς αγγέλους», που επιθυμούν να επενδύσουν κεφάλαια σε start-up επιχειρήσεις.

Ο κ. Χειμάρας αναφέρθηκε στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, υπογραμμίζοντας τη δυναμική και τη σημασία του φορέα για την τοπική κοινωνία και την οικονομία, αλλά και τα προσχώματα που δημιούργησε το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο της προηγούμενης κυβέρνησης, όσον αφορά τη λειτουργία της.

Μέσα από την ομιλία του, ζήτησε να γίνουν πράξη όλα όσα αιτήθηκε και με σχετικό υπόμνημά του στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου αλλά και την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, με σκοπό την αποκατάσταση και την επανεκκίνηση του φορέα.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωση του κ. Χειμάρα στην οποία αναφέρει: «Η ΠΕΛ είναι ένα δυνατό χαρτί για την ανάπτυξη, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη Φθιώτιδα και σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. 

Με υπόμνημά μου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, έχω εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά της, τα οποία δυστυχώς, παραμένουν άλυτα.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Αμβρυσσέας: Οριστικό!!! Στη Γ’ Εθνική

Τρ Ιούλ 28 , 2020
Τελικά ο Αμβρυσσέας θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Η οριστική απόφαση απ’ ότι φαίνεται πάρθηκε και όλοι μαζί ετοιμάζονται γι’ αυτό το δεύτερο ταξίδι στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο σύλλογος με ανάρτηση στο f/b επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: «Θετικά τα μηνύματα […]