Αιτήσεις για ρυθμίσεις οφειλών θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 31/7

Μετά τη δημοσίευση της καταγγελίας του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδας πως επιχειρείται παράτυπη μείωση της προθεσμίας στις αιτήσεις ρύθμισης οφειλών στο πλαίσιο του νόμου 4605/2019, και τη μεταβίβαση της σε όλο τον πολιτικό κόσμο, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε από του βήματος της Βουλής ότι οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται και μέχρι την 31/7/2020 ακόμη και αν η «οριστικοποίησή τους» θα γίνει μετά από αυτή την ημερομηνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπ. Χρ. Σταϊκούρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το Φορολογικό, στις 29 Ιουλίου 2020, δήλωσε ότι οι αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί -και όχι «οριστικοποιηθεί»- και μέχρι αύριο, 31/7/2020 (καταληκτική ημερομηνία που θέτει ο νόμος 4605/2019), μπορούν να οριστικοποιηθούν με την ανάκτηση των απαραίτητων στοιχείων από τους χρηματοδοτικούς φορείς και το δημόσιο, ακόμη και αν αυτή η διεργασία γίνει μετά την 31/7/2020.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Αν κρίνετε ότι πρέπει να σημάνετε συναγερμό για τη λήψη κάποιου μέτρου, μη διστάσετε να το κάνετε έγκαιρα

Πε Ιούλ 30 , 2020
Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα δεδομένα και διαπιστώθηκε ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών. Τονίστηκε, η ανάγκη επαγρύπνησης και αυστηρής εφαρμογής των […]