Χρηματοδοτείται το έργο Μικρά λιμενικά έργα Παραλίας Αγίας Άννας Ν. Εύβοιας, προϋπολογισμού 7.146.148,16 ευρώ

Ένα σπουδαίο έργο πνοής για τον πρωτογενή τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα για το κλάδο τηςαλιείας έλαβε σήμερα οριστική έγκριση για τη χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «ΕΠ Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια επικαιροποίησε τις τεχνικές μελέτες, εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις και κατάθεσε φάκελο στηνπρόσκληση «Αλιευτικοί λιμένες, τόποι εκφόρτωσης, ιχθυόσκαλες και καταφύγια για έργα χωρίς προπαρασκευαστικέςενέργειες», της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1 «Προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση τωνπόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση αλιείας», του Προγράμματος. Την έγκριση υπέγραψεσήμερα ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης κ. Κώστας Μπαγινέτας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή Αλιευτικού Καταφυγίου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου του Αγίου Βασιλείου, πλησίον του οικισμού παραλίας Αγίας Άννας, του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και έχει προϋπολογισμό7.146.148,16 ευρώ, μη περιλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ως λιμενική υποδομή προδιαγράφεται να ενισχύσει τον κλάδο τηςαλιείας στην ευρύτερη περιοχή της βορειοκεντρικής Εύβοιας, προσφέροντας στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείςμας έναν ασφαλή και λειτουργικό λιμένα δίπλα σε ένα από τα πλουσιότερα αλιευτικά πεδία της χώρας.

Η κατασκευή θα επιβλεφθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Εύβοιας και περιλαμβάνει:

  • Προσήνεμο μόλο συνολικού μήκους 135 μ. με εξωτερική θωράκιση από τεχνητούς ογκολίθους
  • 4 παραλιακά κρηπιδώματα συνολικού μήκους 100 μ.
  • Ράμπα ανέλκυσης-καθέλκυσης σκαφών πλάτους 7,55 μ.
  • Προβλήτα σχήματος Γ με τμήματα επιφανείας 345 τμ και 320 τμ αντίστοιχα
  • Λιμενολεκάνη συνολικής έκτασης 5.500 τμ και βάθους 7 μ.
  • Οδό προσπέλασης συνολικού μήκους 118 μ. και πλάτους 4,5 μ. 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε σχετικά:

«Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το Αλιευτικό καταφύγιο Αγίας Άννας, έρχεται σε συνέχεια μιας συστηματικής και επίπονης προσπάθειας της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των τεχνικών μας υπηρεσιών. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, τον Υφυπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και το Γενικό Γραμματέα κ. Κώστα Μπαγινέτα για την έγκριση της χρηματοδότησης. Επίσης, όλους τους βουλευτές και ιδιαίτερα τους κκ. Σίμο Κεδίκογλου και Θανάση Ζεμπίλη, όπως και το Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη, για την αθόρυβη, πλην ουσιαστική στήριξη του αιτήματος. Προχωράμε γρήγορα και αποτελεσματικά για ένα ακόμη σημαντικό έργο πνοής για τον τόπο μας και τον Πρωτογενή Τομέα.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε:

«Στην Π.Ε. Εύβοιας συνεχίζουμε με σοβαρό σχεδιασμό και μεθοδική δουλειά να χτίζουμε ένα από τα σημαντικότερα στη χώρα πλέγματα υποδομών στο τομέα της αλιείας. Ένα έργο με σπουδαίο αποτύπωμα στην τοπική και εθνική οικονομία και τις θέσεις εργασίας τις οποίες υποστηρίζει. Στόχος μας να συγκρατήσουμε και να προσελκύσουμε και τις επόμενες γενιές επαγγελματιών αλιέων σε ένα κλάδο τον οποίο οφείλουμε να κρατήσουμε όρθιο με όλες μας τις δυνάμεις.»

Share...
  • 2
  •  

nea

Next Post

Τοποθέτηση λαμπτήρων τεχνολογίας LED. Αλλάζει το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου Δωρίδος

Πα Αυγ 7 , 2020
Συνάντηση με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας με σκοπό την υπογραφή της σύμβασης αλλά και την ανάλυση των τεχνικών λεπτομερειών εκτέλεσης του έργου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ευπαλίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν όλοι οι κατά τόπους αντιδήμαρχοι καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στο ποσό  1.000.000,00€ με σημαντικά και μετρήσιμα […]