Οι ανεμογεννήτριες στη θέση Λούτσα-Ελικώνα επανέρχονται!

Η βουλευτής Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου παρευβρέθηκε την Δευτέρα 10 Αυγούστου, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελικωνίων, στον Ελικώνα (Ζερίκι), για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση Λούτσα. 

Μετά την εκδήλωση η κα Πούλου δήλωσε:

Η συμμετοχή πολλών Ελικωνίων αλλά και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής δείχνει ότι η εγρήγορση των τοπικών κοινωνιών είναι η μόνη ασφαλής απάντηση στα σχέδια αυτών που επιμένουν να καταστρέψουν το ελατόδασος του Ελικώνα. Επανέρχονται μετά το 2011 ξανά με δήθεν νέα μελέτη.

Η εγκατάσταση τότε είχε αποτραπεί λόγω της προσφυγής φορέων και κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας που δικαιώθηκε το 2016. Η επιμονή των επενδυτών για την ίδια θέση, αλλά και  οι σχεδιασμοί τους συνολικά για τον Ελικώνα και τον Κιθαιρώνα, φαίνεται να διευκολύνονται με τον περιβαλλοντοκτόνο Νόμο που ψήφισε η κυβέρνητική πλειοψηφία, τον Μάϊο, μόλις δύο μήνες  πριν. Η προστασία του Περιβάλλοντος είναι πλέον μία υπόθεση στα χέρια των πολιτών. Μόνο με κινητοποίηση και αγώνα μπορούμε να αποτρέψουμε αυτούς τους σχεδιασμούς σε επίπεδο Νομού. Ο Σύλλογος Ελικωνίων άνοιξε τον δρόμο. Η συστράτευση όλων μας, Συλλόγων, τοπικών φορέων, ενεργών πολιτών και Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία. 

Καλώ όσους θέλουν να αγωνιστούν για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Λούτσα του Ελικώνα στη συνάντηση της Επιτροπής Κατοίκων Αγίας Άννας με τους πεζοπόρους της διαδρομής Κιθαιρώνα-Άγραφα, την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 7:30 μμ στην Αγία Άννα (Κούκουρα).

Share...
  • 9
  •  

nea

Next Post

Μεγάλη επιτυχία του αγωνιστικού τμήματος Τσιρλίντιγκ του ΑΚΟΛ και στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τσιρλίντιγκ 2020

Τρ Αυγ 11 , 2020
Μεγάλη επιτυχία του αγωνιστικού τμήματος Τσιρλίντιγκ του ΑΚΟΛ και στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τσιρλίντιγκ 2020. Την 3η θέση κατέλαβε  η αγωνιστική ομάδα  με τις αθλήτριες Μαρία Γεωργίου και Ασημίνα Μαρλάση στην κατηγορία DOUBLE CHEER FREESTYLE POM / SENIOR και την 6η θέση η ομάδα με τις αθλήτριες Βενετσάνα Σύρου , Μαρία Γεωργίου […]