Στ. Πέτσας: Έχει κλειδώσει για τις 7 Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων

Την διαβεβαίωση πως τα σχολεία θα ανοίξουν όπως προβλέπεται στις 7 Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Αναφερόμενος στις εισηγήσεις των ειδικών να μετακινηθεί κατά δύο εβδομάδες το άνοιγμα των σχολείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντάει πως οσοδήποτε διάστημα και να αναβάλλεται, η λήψη δύσκολων αποφάσεων δεν βελτιώνει το αποτέλεσμα.

 «Εχουμε μία χρονιά μπροστά μας που θα εκκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και 7 του μηνούς θα έχουμε ξανά αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας», ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμός Open.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα.

Αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατεύσει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον». 

«Εμείς εργαζόμαστε από τώρα έως τις 7 Σεπτεμβρίου για να έχουμε αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, προκειμένου να μπορέσουμε να μπούμε στο φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες» πρόσθεσε. 

Να σημειωθεί ότι αρκετοί ειδικοί προτείνουν την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς για διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, ο οποίος μιλώντας στη ΕΡΤ, πως πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου ώστε να εκτονωθεί η πανδημία.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Γνωστοποίηση αποτελεσμάτων ανάλυσης θαλασσινού νερού στην περιοχή Πλάκα Δηλεσίου

Δε Αυγ 17 , 2020
Ο Δήμος Τανάγρας σας γνωστοποιεί το πιστοποιητικό ανάλυσης για τη δειγματοληψία που πραγματοποίησε την 12/8/2020 στη θάλασσα Δηλεσίου (παραλία Πλάκας Δηλεσίου). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πιστοποιητικού (το οποίο αναρτούμε), οι μικροβιολογικές συγκεντρώσεις είναι εντός των ορίων που καθορίζονται από τη νομοθεσία και συνεπώς είναι κατάλληλη για κολύμβηση. Ο Δήμος […]