«Άριστοι» + «Αξιοκρατία» = Κομματικό κράτος της ΝΔ

Οι απερχόμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέχθηκαν με βάση κριτήρια εκπαιδευτικά και υπηρεσιακά, με τη συμμετοχή αιρετών εκπαιδευτικών στα συμβούλια επιλογής και την αποφασιστικής σημασίας γνώμη του ευρύτατου εκλεκτορικού σώματος των Διευθυντών, Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων σχολικών μονάδων. Κριτήριο αποφασιστικό δεν μπορούσε να αποτελεί η πολιτική / κομματική ταυτότητα κανενός και καμιάς.

Για την Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας το Συμβούλιο Επιλογής, που είχα την εξαιρετική τιμή να προεδρεύω, εξέτασε τους τριάντα εφτά (37) φακέλους των υποψηφίων σε εξήντα (60) ημέρες (μοριοδότηση κάθε υποψηφίου/ας, ανακοίνωση προσωρινού πίνακα με την ακριβή μοριοδότηση όλων, εξέταση ενστάσεων, συνεντεύξεις, ανακοίνωση οριστικού πίνακα).

Ο Πρόεδρος του συμβουλίου επιλογής των προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Πανταζάκος, υποστηρίζει πως το συμβούλιό του μελέτησε, μοριοδότησε και αξιολόγησε πεντακόσιους (500) φακέλους σε έξι (6) ημέρες !!!

Να θυμίσω επίσης πως στη ΠΔΕ Στερεάς Ελλάδας επιλέχτηκαν οι δέκα πρώτοι Διευθυντές που προηγήθηκαν στα μετρήσιμα μόρια και τα μόρια της ψηφοφορίας, χωρίς να αλλάξει για κανένα η σειρά του από τη συνέντευξη και φυσικά χωρίς να «αξιολογήσει» την  πολιτική / κομματική ταυτότητα κανενός.

Αν ο κ. Παναγιώτης Πανταζάκος έχει  «ηθική» όπως λέει και ο τίτλος του (Καθηγητής Ηθικής του ΕΚΠΑ) ας δώσει στη δημοσιότητα το πρακτικό του συμβουλίου της κατάταξης όλων των υποψηφίων και ας μας εξηγήσει πως από τους 116 Διευθυντές/τριες που επέλεξε το συμβούλιο του είναι σχεδόν όλοι/ες στελέχη της ΔΑΚΕ και του ΚΙΝΑΛ; Τυχαίο, δεν νομίζω. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους δέκα (10)  απερχόμενους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας, με τους οποίους συνεργάστηκα από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι και το  Μάρτιο του 2019. 

Στο διάστημα των τεσσάρων σχεδόν χρόνων αντιμετωπίσαμε πολλά και δύσκολα προβλήματα πάντα σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας και καταφέραμε πολλά.

Τους εύχομαι ολόψυχα ΥΓΕΙΑ και καλή συνέχεια σε όποιες επιλογές κάνουν.

Λιβαδειά 16/08/2020

Χρήστος Δημητρίου, δάσκαλος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς 

Πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

Share...
  • 2
  •  

nea

Next Post

Μύθοι από τον κορονοϊό που καταρίπτωνται από την επιστήμη

Δε Αυγ 17 , 2020
Νίκος Κατσαρός π. Διευθυντής Ερευνών ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Διευθυντής Τμήματος ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ NEW YORK COLLEGE Καθώς τα κρούσματα από τον Κορονοϊό υπερβαίνουν παγκόσμια τα 20 εκατομμύρια και συνεχίζουν αυξανόμενα,ειδήσεις,άρθρα και κοινωνικά μέσα δικτύωσης ,διοχετεύουν ένα χείμαρο πληροφοριών ,που είναι δύσκολο να διακρίνεις τον μύθο από την πραγματικότητα. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζονται μία σειρά από μύθους  για […]