Επιτακτική η ανάγκη αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις του Δηλεσίου

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκφραστής της βοιωτικής επιχειρηματικότητας, μετά και από σχετική παρέμβαση του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών περιοχής Δηλεσίου, επιθυμεί να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις του Δηλεσίου.

Όπως είναι γνωστό, τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα της 9ης/8/2020, τα οποία έπληξαν την γειτονική Εύβοια και είχαν σαν αποτέλεσμα ανθρώπινες και υλικές απώλειες, επηρέασαν σε έντονο βαθμό και την Βοιωτία.

Συγκεκριμένα, η απέναντι παραλία του Δηλεσίου, η οποία εκτείνεται σε έκταση πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα, δέχτηκε όλο τον φόρτο του Λήλαντα ποταμού, αποτελούμενο από πλήθος διαφόρων υλικών και αντικείμενων, με συνέπεια την πλήρη καταστροφή της.

Αρχικά, θα θέλαμε να σημειώσουμε, ότι η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας/Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του Δήμου Τανάγρας, προς αποκατάσταση των ζημιών και ανακούφιση των κατοίκων, ήταν άμεση. Είμαστε σίγουροι, ότι οι σχετικές εργασίες θα συνεχισθούν με τον ίδιο αμείωτο και εντατικό ρυθμό, μέχρι την ολική επαναφορά της πρότερης κατάστασης.

Πέραν όμως αυτής της απόλυτης καταστροφής της παραλίας και του βυθού, είναι τεράστια και η οικονομική καταστροφή της περιοχής, αφού αναχώρησε το σύνολο σχεδόν των παραθεριστών και έπαυσε απότομα η τουριστική περίοδος.

Οι σχεδόν εκατό πενήντα επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τουριστικό τομέα, στην μοναδική, παραθαλάσσια, επίσημα οριοθετημένη τουριστική περιοχή της Βοιωτίας, δέχτηκαν καταστροφικό πλήγμα.

Για τις τοπικές αυτές επιχειρήσεις, ο μήνας Αύγουστος είναι η πιο σημαντική περίοδος,  καθώς τον μήνα αυτό εκτελείται το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικού τους κύκλου. Η μη λειτουργία τους, κατά τον μήνα αυτό, θα προκαλέσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που θα οδηγήσει αρκετές από αυτές, ακόμα και σε οριστικό «λουκέτο».

Στο πλαίσιο αυτό,  πιστεύουμε, ότι το αίτημα του τοπικού Συλλόγου για καταβολή οικονομικής αποζημίωσης, ικανής να καλύψει τις ανάγκες τους πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα και καλούμε τους αρμόδιους φορείς για την στήριξη του.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Πα Αυγ 21 , 2020
Σε 209 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.138, εκ των οποίων το 55,2% άνδρες. Από αυτά 1.802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το […]