Γιώργος Μουλκιώτης: «Η Πολιτεία οφείλει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της Κοιλάδας των Μουσών»

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τασσόμενος αλληλέγγυος με τους φορείς της Άσκρης και του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, ζητά την μη τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο επίμηκες όρος (Ξάγνοντο ή Μαραντάλι) στο νότιο άκρο του αρχαιολογικού χώρου της Κοιλάδας των Μουσών.

Με την παρέμβασή του επισημαίνει και αναδεικνύει ότι ο χώρος της Κοιλάδας των Μουσών χρήζει μόνον προστασίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς έχει διατηρήσει έως σήμερα αναλλοίωτο τον χαρακτήρα ενός τόπου μέγιστου ιστορικού, πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. 

Ειδικά για την Βοιωτία, αποτελεί το τελευταίο κομμάτι γης, ανέγγιχτο από ανθρώπινες παρεμβάσεις επί χιλιετίες, και έτσι οφείλει να διαφυλαχθεί.

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Ζητούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Τρ Αυγ 25 , 2020
Με επιστολή προς τους δημάρχους Λεβαδέων, Διστόμου-Αράχωβας -Αντίκυρας και Ορχομενού, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ. Λιβαδειάς, προτείνει σειρά μέτρων για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία. Η επιστολή Αξιότιμοι κ.κ. Δήμαρχοι , σε συνέχεια προηγούμενου εγγράφου του Συλλόγου μας  ( 24-7-220/ 440 ) και με αφορμή το έγγραφο του […]