Φάνης Σπανός: «Το πως και πόσο φροντίζουμε τους μεγάλους στην κρίση, είναι μέτρο ποιότητας της κοινωνίας μας»

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός,  συμμετείχε στην  Δόμνα Μιχαηλίδου και τους συναδέλφους Περιφερειάρχες, αλλά και την ομάδα αντιμετώπισης του κορωνοϊού της Περιφέρειας , για το πολύ ευαίσθητο θέμα της προστασίας των γηροκομείων και των φιλοξενουμένων σε αυτά.τηλεδιάσκεψη  με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ο κ. Σπανός μας αναφέρει πως στην τηλεδιάσκεψη καταθέσαμε και υλοποιούμε μια σειρά από προτάσεις διαχείρισης όπως:
· διενέργεια τεστ σε όλους τους εργαζομένους των δομών.
· παροχή υγειονομικού υλικού
· τήρηση ειδικών πρωτοκόλλων ασφαλείας για την αποφυγή κρουσμάτων.
· χειρισμός κρουσμάτων με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες φροντίδας των ηλικιωμένων συμπολιτών μας σε κατάλληλους χώρους.
· συμμετοχή στον σχετικό διαπεριφερειακό διάλογο με το Υπουργείο.

Ο κ. Σπανός τονίζει πως ο «καθένας από αυτούς τους ανθρώπους διέγραψε μια σεβαστή πορεία ζωής. Καθένας θα μπορούσε να είναι πατέρας μας, ή μητέρα μας. Το πως και πόσο τους φροντίζουμε είναι μέτρο ποιότητας της κοινωνίας μας».

Share...
  •  
  •  

nea

Next Post

Τρία χρόνια λειτουργίας της ενταγμένης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» πράξης με τίτλο : «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων»

Τρ Αυγ 25 , 2020
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων με λειτουργία Παραρτήματος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών, έκλεισε τρία (3) χρόνια λειτουργίας,  με ημερομηνία έναρξης 01/08/2017. Πρόκειται για δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο,  στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ […]