Επιστολή Ντασιώτη στην Υπουργό πολιτισμού και Αθλητικού κα Λίνα Μενδώνη με θέμα τον Κίνδυνο μη αναστρέψιμης αλλοίωσης του αρχαιολογικού χώρου της κοιλάδας των Μουσών

Επιστολή προς την Υπουργό πολιτισμού και Αθλητικού κα Λίνα Μενδώνη έστειλε ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων κ Γιώργος Ντασιώτης με θέμα τον Κίνδυνο μη αναστρέψιμης αλλοίωσης του αρχαιολογικού χώρου της κοιλάδας των Μουσών.

Η επιστολή

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, σε προσεχή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.), πρόκειται να εισαχθεί ως θέμα ημερησίας διάταξης η γνωμοδότηση για τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην περίφημη Κοιλάδα των Μουσών και πέριξ αυτής  και πάντως εντός  και πλησίον του ΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ της. Σημειώνουμε πως η τοπική ΕΦ.Α. Βοιωτίας, έχει εκδώσει αρνητική γνωμοδότηση.

Πέραν του ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που έχει η Κοιλάδα των Μουσών, του εξαιρετικού φυσικού κάλους  της περιοχής, αλλά και του σπουδαίου ρόλου στην διαμόρφωση των μύθων και του πολιτισμού μας, που αποπνέει η ευρύτερη περιοχή του Ελικώνα, σας κάνουμε γνωστό πως πρόκειται για μια περιοχή η οποία, από την εποχή του Ησιόδου που την κατοίκησε και εμπνεύστηκε τα έργα του λαμβάνοντας τη θέση που κατέχει στα παγκόσμια γράμματα, παραμένει αναλλοίωτη και διατηρεί τον χαρακτήρα της αγροτικής-κτηνοτροφικής περιοχής και, θα τολμούσα να πω, αποτελεί ένα ανοικτό Μουσείο που σε ταξιδεύει στο χρόνο.

Επειδή, αξιότιμη κα Υπουργέ, θεωρούμε ως  βάρβαρη την εισβολή στο χώρο της Κοιλάδας των Μουσών, βαρέων μηχανημάτων και τεράστιων εγκαταστάσεων που θα αλλοιώσουν δραματικά αυτό το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον, παρακαλούμε να ασκήσετε την επιρροή σας, ώστε στην επικείμενη συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. εφόσον συζητηθεί το θέμα να γίνουν σεβαστές οι προτεραιότητες που, ως τοπική κοινωνία, θέτουμε.

Μεταξύ αυτών των προτεραιοτήτων είναι ο σεβασμός της μεγάλης ιστορίας μας και της προστασίας σημαντικών τόπων που οι πρόγονοί μας  μας κληροδότησαν, με την ηθική υποχρέωση έτσι να τους παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Ο βιασμός της Κοιλάδας των Μουσών και του πέριξ αυτής ζωτικού χώρου, αποτελεί λόγο δυναμικών αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας, η οποία ήδη βρίσκεται σε έντονη ανησυχία.

Σας πληροφορούμε δε όποτε το θέμα έλθει προς συζήτηση σε όργανο του δήμου (Τοπικό Συμβούλιο, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτικό Συμβούλιο) για να γνωμοδοτήσει επί των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εν λόγω εγκαταστάσεων η σχετική γνωμοδότηση θα είναι αρνητική.  

Είμαι βέβαιος, κυρία Υπουργέ, πως θα αντιληφθείτε τη σπουδαιότητα του θέματος και θα πράξετε αναλόγως.

Εν αναμονή των εξελίξεων παραμένω στη διάθεσή σας

Share...
  • 2
  •  

nea

Next Post

«Χρειάζεται άμεση τροποποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων από τους Δήμους της χώρας»

Τε Αυγ 26 , 2020
Ο βουλευτής Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε με τους συναδέλφους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, Χαρά Κεφαλίδου, Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Φραγγίδης ερώτηση – παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Οικονομικών και Εργασίας σε σχέση με το ρυθμιστικό πλαίσιο που προωθεί η Κυβέρνηση για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων από τους Δήμους […]